Hopp til hovedinnholdet

Jente 18 år ønsker å finne ut hvem hun er...

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er usikker på min legning. Jeg synes både jenter og gutter er fine, men synes de er fine på forskjellige måter. Gutter som er barske med sixpack er sexy, og jenter er rett og slett bare deilige, de er gode, pene og sexy og det er de jeg får lyst å kysse med. Har kysset en del jenter og det føles alltid veldig bra, men gutter derimot, ikke like bra, jeg føler ikke noe når jeg kysser gutter, bortsett fra en gutt som jeg kysset for en måned siden eller noe sånt, han ble jeg litt tiltrukket av. Jeg har hatt noe for den samme jenten i snart 4 år, men jeg vet ikke om det bare er tanken på å være sammen med henne jeg liker, vi har kysset en god del igjennom årene, og i noen perioder føler jeg sterke følelser for henne, men andre ganger ikke noe spesielt. Og jeg har snakket med en jente som er lesbisk, hun sier at siden jeg ikke tenker på jentesex og ønsker å ha det, så er jeg heller ikke lesbisk. Er det slik at ALLE jenter som liker jenter MÅ ønske det? Jeg tiltrekkes SJELDEN av gutter og er jomfru siden jeg ikke har hatt kjæreste siden 9 ende klassen. Men det jeg går å håper på at jeg ikke tiltrekkes av gutter fordi jeg aldri har hatt noe spesielt forhold til noen? det går mange tanker igjennom hode mitt, og jeg vet egentlig ikke jeg lurer på. Jeg vil bare ha et svar på hvem jeg er, og jeg vet jeg er den eneste som kan finne ut av det. Men sider jeg fortsatt er i skapet så er vel det litt vanskelig. Har lyst å dra til en by langt her ifra og dra på en lesbisk bar eller noe sånt, bare for å kunne være meg selv en gang skyld. måtte bare få ut noe av det jeg føler. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det er dessverre ikke så enkelt å finne ut hvem man er...

Som du sier er det bare du som kan svare på det, altså hvem du er. Bare du, og ikke din venninne! Selv om hun er lesbisk kan ikke hun "bestemme" om du er det eller ikke. Det er det ingen andre som kan.

 

Det beste rådet jeg kan gi er at du gir deg selv god tid, og at du heller er opptatt av å være glad og fornøyd, framfor det å være opptatt av å være det ene eller det andre. Du har god tid på å finne ut hvem du er, men det er viktig å være tro mot seg selv på veien!!!

 

En annen ting jeg tenker kan være bra for deg er å ta en prat med helsesøter på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Eller du kan ringe ungdomstelefonen på 810 00 277. Der treffer du ungdom som selv har vært der du er... De kan kanskje være gode å snakke med, og kan kanskje svare på endel spørsmål du måtte ha om det å finne ut av hvem man er.

Du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til oss på helsestasjon for lesbisk, homofil, bifil og transkjønnet ungdom på Grünerløkka i Oslo om det er i nærheten...

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Camilla

 

Helsestasjon for lesbisk, homofil, bifil og transkjønnet ungdom

i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv