Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har vært skilt før, nå tror jeg de skal skilles igjen.

Jente
 

Spørsmål

Hei,mamma og pappa krangler mye nå igjen:( De var skilt for noen måneder siden og nå skal de kanskje skille seg igjen.Hva kan jeg gjøre ?? Mamma er en som er sta og bare sier sånn surt og gretten ( JAVEL!!) og pappa er ikke helt perfekt han heller,men han er bedre.De krangler i dag,jeg begynte å gråte for jeg tror dette er den 5. gangen de krangler så voldsomt. Pappa har tenkt seg og flytte igjen,jeg sier det en gang til: Hva kan jeg gjøre ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiDette høres ut om en veldig vanskelig situasjon for deg. At foreldre krangler og ikke finner ut av ting med hverandre er en stor belastning for barna. Dette står du midt i nå.

 

Du spør hva du kan gjøre.

 

Du har ingen mulighet til å påvirke om de skal skilles en gang til eller ikke. Det er det kun foreldrene dine som eventuelt kan gjøre noe med.

 

Men jeg syntes du kan kreve at de beskytter deg for den kranglingen de holder på med. Fortell dem at du syntes dette er veldig vanskelig og at du blir lei deg. Si også at du vil vite hva som skjer mellom dem (feks om pappa skal flytte eller ikke)slik at du slipper å finne ut av ting på egen hånd. Å ikke vite fører ofte med seg mye bekymring og negativ tankevirksomhet.

 

På familievernkontoret kan foreldrene dine få hjelp til ikke å krangle så mye, uansett om de skal skilles eller ikke. Du finner nærmeste kontor på www.bufetat.no. Mamma eller pappa kan ringe dit og bestille en time.

 

Du kan også ta kontakt med helsesøster får å få snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være veldig bra i den situasjonen du er i.

 

Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

 


 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap