Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet og oppringt av skjult nummer.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 14 år som har blitt mye mobbet og banket siden allerede slutten av barnehagen.. Idag ble jeg ringt med et nummer jeg som var reservert for opplysning. Jeg tok ikke tlfen men personen la igjen en beskjed hvor han kalte meg feit, narkoman, skinhead og en jævla taper.. Er det noen muligheter hvor jeg kan finne ut hvem han er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Er det et ukjent nummer er det dessverre ikke mye du kan gjøre annet enn å la være å ta telefonen. Polititet har myndighet til å spore og finne ut hvem som eier nummeret, men da må du først anmelde dette.

Hvis du fortsetter å få slike telefoner og du opplever det som svært ubehagelig, synes jeg du skal vurdere dette. Men først må du fortelle dette til en voksen som kan hjelpe deg. Kanskje kan han/hun ta telefonen neste gang du mottar en samtale fra et skjult nummer. Hvis det er noen jevnaldrende som driver å "tuller med deg" blir de kanskje skremt, skjønner alvorte og slutter med mobbingen.
 
Det å bli mobbet og plaget er ikke OK.  Det å holde seg unna de som mobber, så godt det lar seg gjøre, er lurt.  -Slik du gjorde ved å la være å ta telefonene.  Hold deg også unna hvis du opplever noe tilsvarende på nett.  Kutt ut å være på sider der dette får skje.  Vær med folk som ER hyggelige og ikke mobber.  Det å gjøre ting som du liker og ha arenaer i livet der du trives og har deg bra, er en god ting for å bygge opp selvfølelse og legge mobbeopplevelser til side.  Hvis du opplever mobbing, så prat med noen voksne om det.  Skolen har plikt til å gjøre noe med mobbing.  Ikke gi opp, men si ifra igjen hvis det ikke blir bedring.  Du kan også prate med helsesøster eller sosiallærer på skolen din hvis du trenger litt veiledning i hvordan du skal håndtere de opplevelsene du har hatt med mobbing. 
Hilsen ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing - hva kan du gjøre?

Gutt peker (colourbox.com)

Hva er egentlig mobbing? Hvordan kan du si fra om mobbing? Kan skolen fortelle andre at du har sagt fra? Få svar på vanlige spørsmål om mobbing, og tips til hvordan du kan gå fram hvis du opplever mobbing her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing