Hopp til hovedinnholdet

Føler meg som en oppmerksomhetssyk selvelsker, hvordan slutte?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg elsker å misunne folk! Og er skikkelig aktiv på nett. Og det er ikke bra! Men hvordan skal jeg slutte? Ofte så føler jeg meg "kjendis" ute når jeg ser noen ungdommer. Jeg tror ofte at de tenker: OI DER ER JO HUN! JEG HAR JO LEST BLOGGEN HENNES! Dette føler jeg hver dag. Vel, jeg elsker det! Men samtidigt så føler jeg meg en oppmerksomhet drittunge og selvelsker, og det hater jeg! At jeg skal hate meg selv! Jeg vil ha en slutt på at jeg vil gjøre andre misunnelige og føle meg "kjendis". Dette har jeg følt i noen år no, og pga det så har jeg fått mindre venner... :( Vel, ja, det var det :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er helt greit å være stolt av seg selv og ha god selvtillit, men det bør ikke gå på bekostning av andre. Andre merker det hvis du tror at du er så mye bedre enn dem. Det kan godt hende at du har en kjempebra blogg og at du har mange kvaliteter som andre misunner deg for, men jeg synes heller du skal fokusere på andres kvaliteter. Det er kjempebra at du er fornøyd med deg selv, men du burde prøve å tenke over hva du liker ved andre. Hva er det som gjør venninnene dine så bra? Fortell dem det! Blir flinkere til å gi komplimenter til andre. Hvis de allerede føler at du tror du er bedre enn dem vil det hjelpe om du faktisk uttrykker hva det er som er bra med dem, og viser at du beundrer dem og liker dem. Du vil ikke virke overlegen, og det er det som kan skje hvis du ikke klarer å legge fra den deg holdningen. Vær flink til å si ifra når du synes noen gjør noe bra! Ikke snakk for mye om bloggen din eller skryt for mye av deg selv. Det er greit å kunne skryte litt av ting man er stolt av, men det bør ikke bli for mye. Da blir folk lei av deg, de blir lei av bloggen din og de blir lei av å høre om deg. Vær interessert i andre mennesker!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Viktig med komplimenter?

Flau gutt (colourbox.com)

Det er flott å høre når noen synes positivt om oss, og det er bra for selvtilliten! Men har det noe å si hvem komplimentene kommer fra? Og når blir komplimenter til smisk?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet