Hopp til hovedinnholdet

Jeg er såååå sykt hevn gjerrig

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! er en jente på 13 år. Jeg har et problem. Jeg er såååå sykt hevn gjerrig på en fyr som mobbet meg på skolen. Han har jo roet seg litt nå. jeg møter ham ofte på butikken. har så sykt lyst å ta hevn! å vise han at han ikke slipper unna med det han har sagt og gjort med meg (han slo meg på armen flere ganger, det gjorde vondt. Han har også kalt meg taper, jævel, dust OSV.) Det jeg har tenkt å gjøre for å ta hevn er å kaste et kake stykke på ham! jeg vet at det høres litt rart ut men jeg har ikke lyst å være voldelig. har heller ikke tenkt å si det til lærerene. jeg vil heller ordne opp i dette selv. Synes dere dette er lurt? Jeg har veldig mye frustrasjon! Det at jeg ikke har fått tatt igjen har gjort meg aggressiv og veldig sur. Dette går utover familien min. Mamma har faktisk tenkt å sende meg på et sinnemestringskurs. Plis! jeg trenger svar fort! hilsen en desperat jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Følelser som hevngjerrighet og sinne, er ganske slitsomme, og aller mest for den som har følelsen.  Det er mulig å jobbe med å takle slike følelser på en god måte, slik at sinnet og hatet ikke går ut over andre.  -Du ser jo med fornuften din at vold ikke er noen løsning på ting.  Man kan ha lyst til å slå, men det er klokest å la være.  -Og den som greier å håndtere de vanskelige følelsene uten å "ta igjen på samme måte", er den som egentlig seirer. 

 

Du finner noen råd i artikler under som kanskje kan være til hjelp for deg, ellers er det å prate med noen voksne, for eksempel helsesøster eller sosiallærer, om dette, en ide. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing