Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 som ønsker å snakke med psykolog

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vil veldig gjerne snakke med en psykolog. Prøver å snakke ed andre men de er ikke mye til hjelp. Vet ikke hva fastlegen min er, for er aldri hos legen. Hvordan kan jeg kontakte psykolog uten at foreldrene mine hjelper meg? Vil ikke snakke med helsesøster for føler et blir så feil. Vil gå til en gratis.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16

 

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver i spørsmålet ditt til oss, at du kunne tenke deg å snakke med psykolog. Du lurer på om du kan kontakte psykolog uten at foreldrene dine hjelper deg med det, og ønsker ikke å snakke med helsesøster for det føles feil. Det er viktig for deg å ikke måtte betale penger for psykologtjenesten.

 

Først og fremst støtter jeg det i valget om å oppsøke psykolog. Det er ofte lurt å få noen å snakke med, hvis ting er komplisert og vanskelig. Du ønsker å oppsøke psykolog på egenhånd, uten innblanding fra foreldre. Ofte er det lurt å ha med foreldrene i den beslutningen. Siden du er 16 år, har foreldrene dine mye de skulle sagt. Du kan oppsøke helsestasjonen for ungdom på egenhånd. Her jobber det ofte psykolog, og det kan du undersøke om gjelder helsestasjonen du sogner til. 

 

Et annet alternative er å ta kontakt med fastlegen din. Ofte kan det være en god ide å være åpen med foreldre om at du ønsker en time, men du kan nok velge å gå dit alene hvis du ønsker det. Fastlegen din kan henvise deg videre til psykologtilbudet du trenger. 

 

Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper du får god hjelp videre. 


Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert