Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir folk mobbet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvorfor blir folk mobbet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


VELDIG godt spørsmål som jeg dessverre ikke har et like godt svar på. Det kan virke som at det som regel er helt tilfeldig hvem som mobbes, og hvem som mobber. Andre ganger igjen kan det være at man bruker noe ved personens ytre eller personens væremåte eller personens usikkerhet som unnskyldning til å mobbe. Kanskje kan den som starter mobbingen være sur eller sint på den som mobbes, eller føle seg urettferdig behandlet av, eller være misunnelig på eller hva som helst. Eller, kanskje er det ikke en person som starter med mobbing av en annen person, men det er flere sammen som begynner med noen uskyldige kommentarer som blir hengende ved.

Som sagt, det er vanskelig å komme med noe godt svar. Og det finnes intet svar som rettferdiggjør mobbing. Mobbing er ikke rettferdig eller greit på noen som helst måte uansett!!! Ingen har lov til å sette seg selv høyere enn andre på den måten.

 

Si nei til mobbing! 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Hvem mobber?

Gutt blir utesengt (colourbox.com)

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing