Hopp til hovedinnholdet

Når jeg skal legge meg kommer broren min og tar på meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har aldri turt å snakke om dette men jeg har en bror som har rommet rett ved siden av meg, så når jeg skal legge meg kommer han ofte på rommet mitt og tar på meg, enten på rompa eller på brystene. Om jeg viker unna så slår han meg og når jeg roper eller skriker så slutter han ikke før foreldrene mine kommer ned. Han er snart 18 år og jeg syns det er utrolig ekkelt. Men det har gått utover at jeg sliter med å konsentrere meg på skolen og jeg har blitt på en måte paranoid når noen skal ta på meg, sånn f.eks. klemmer av venner og sånn. Jeg reagerer sterkt meg å skvette eller å stikke av når noen kiler meg.Jeg har sett overalt på nettet at man skal kontakte politiet når sånt skjer, men han er broren min og jeg klarer det ikke, han har stilt opp for meg hele tiden og han har store drømmer om fremtiden. Jeg kan ikke tilgi meg selv om jeg hadde knust det. Jeg klarer ikke å være på en måte fysisk nær han men bare ved å tenke på at han blir borte en dag sårer meg, men jeg kan ikke leve sånn heller. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at din bror på nesten 18 år ofte kommer inn på rommet ditt og tar på deg på en måte du finner ubehagelig og grenseoverskridende. Du skriver at han slår deg hvis du viker unna, og at når du roper eller skriker så slutter han ikke før foreldrene dine kommer til dere.

 

Hva gjør foreldrene dine når de kommer ned? Tenker de at dette er typisk søskenkrangling? Har du fortalt dem at du synes dette er ubehagelig og langt over «kile- og piksestadiet»?

 

Du skriver også at du ikke ønsker å anmelde din bror, da du er glad i ham, og han støtter deg ellers i livet. Du skriver også at disse hendelsene har gjort deg vàr på berøring, og at du sliter med konsentrasjonen på skolen. Du spør hva du kan gjøre?

 

Har du snakket med din bror om at du føler dette ubehagelig? Har du bedt ham stoppe?

Kan dere som familie tromme sammen til familieråd hvor dere tar opp hvordan dere ønsker å ha det hjemme?

Har du hørt om incestsenteret i Vestfold? De drifter og betjener en landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte og deres pårørende. Telefonnummeret deres er 800 57 000 - De har døgnåpent og dekker hele landet. Det er gratis å ringe dem fra fasttelefon og Telenor mobil.

 

Jeg ville nok ha ringt Incestsenteret og drøftet med dem. De snakker med mennesker i ulike aldre som kan ha opplevd noe av det du forteller og verre ting. De er gode på å støtte, på å gi råd og hjelp.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep