Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre en jente ut uten at det blir kleint? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et delvis lite problem... Jeg har en venninne som jeg har kjent i mange år (ca 11-12 år) Men jeg har nesten aldri vært noe med henne. Jeg begynte først å snakke med henne et par ganger i uken for ca 1 år siden. Det skjedde gjennom at jeg og mine venner plutselig begynte å være mer og mer med henne og hennes venner. Jeg har alltid vært singel og ikke så veldig mye aktiv på damefronten, men noe har jeg jo gjort! Hun har vært i et fast forhold (som jeg vet om) Da hun var det gikk jeg bare rundt og håpet at det skulle bli slutt mellom dem. Nå er hun singel (noe hun har vært en stund nå) og jeg begynner å føle ting enda sterkere nå... Jeg og hun har jo vært på en del fester sammen.. Og på en av den så sa hun "Hvis du hadde vært ***** nå, så hadde du nesten prøvd å voldta meg" (eller noe lignende) Denne ***** var da en av de mer populære gutta. Han som alltid kan få den han vil ha og sist men ikke minst den hun likte før. Vil du tro at dette var positivt? Flere av vennene mine mente at hun fortsatt likte han, men jeg kom opp med noen grunner.. Den ene er at hun har sagt det til meg da vi snakket alene. Den andre er fordi hver gang vi har nødt eller sannhet så kommer det som oftest spørsmålet "Hvem liker du?" til henne. Og alle gangene det har skjedd har venninene hennes prøvd å avbryte eller noe lignende. Så det ender opp med at vi ikke får høre det. (Jeg vet at det er små teit med nødt eller sannhet, men det var bare noe jeg har stusset over) På en annen fest der hun og jeg hadde drukket litt. Da jeg skulle hjem sto hun ved døra og skulle si hade. Jeg og en av mine venner skulle også dra. Hun sa hun skulle gi alle et hadekyss. Så jeg fikk jo et da... eller to! Da hun kom til vennen min som er i et forhold sa hun at hun ikke skulle gi hat et. Men det endte jo opp med at det bare var jeg som fikk det av alle guttene som var der. Dagen etter snakket vi sammen på Kik(?) da sa hun at hun husket mye/alt fra festen, så jeg lot være å snakke om kysset. Og det gjorde hun og... Hun snakker også ganske jevnlig om jenter jeg har "holdt på med"... Problemet mitt er at jeg er litt usikker. Jeg begynner å tro at hun liker meg, men hver gang jeg tenker på å invitere hennne på å gjøre noe bare oss to (Noe vi vanlig hvis ikke gjør)så tenker jeg på masse argumenter mot at hun skal like meg, hva som kan gå galt osv. En av de store greiene er at hvis jeg spør henne ut osv. og at hun ikke liker meg, og det vi ødelegge vennskapet vært (og til våre felles venner).. Så det jeg egetlig spør om er: Hva kan vi gjøre hvis jeg spør henne ut på et eller annet? Tips til hvordan jeg kan spøre henne ut uten at det blir for kleint? Tips til hvordan jeg kan få noen mer eller mindre "sikre" tegn på at hun er interessert? Noe preptalk? :3 Beklager at det ble så mye uinteressant.. Følte det ble godt å få sagt/skrevet det..

 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er et kjent problem for mange; hvordan man kan spørre noen ut uten at det blir kleint. For deg tror jeg ikke det bil bli veldig kleint, siden dere kjenner hverandre såpass godt. Vær helt uformell og spør om hun vil være med på kino, eller se en film eller noe liknende. Synes du dette er for kleint kan du jo invitere med en gjeng på kino eller restaurant, men at du da prøver å snakke litt ekstra med henne og sitte ved siden av henne osv.

 

Hvis dere drar alene på kino, og at hun sier ja uten å virke flau, er dette er ganske sikkert tegn på at hun liker deg tilbake. Jeg legger også ved en artikkel om tegn på at noen liker deg. Håper denne kan gi deg noen svar. 

 

Lykke til, og håper dere får en fin date! 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse