Hopp til hovedinnholdet

Sliter sosial angst og depresjon, og har ikke vært på skolen siden starten av februar.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har sosial angst og depresjon, og har ikke vært på skolen siden starten av februar. Jeg er bare redd for å gå på skolen. Det er vanskelig å komme tilbake også.Jeg har snakket med lærerne,og de sender lekser på mail. Jeg har også to timer skole to ganger i uka med rektor. Jeg føler meg dum og mislykket, og har selvmordstanker. Jeg har vært hos psykolog siden i fjor, men det hjelper meg lite, for jeg klarer ikke å åpne meg opp for psykologen min. Jeg har også en støttekontakt,som jeg fikk i februar. Hun er naboen min(hun flyttet nettopp hit), og jeg syns det er litt rart. Jeg har også ingen venner og har lite å gjøre om dagen, siden jeg ikke tør å gå på skolen. Jeg føler meg ganske unormal. Jeg orker snart ikke mer. Dette ble kanskje usammenhengende og rart skrevet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Når jeg leser det du skriver forstår jeg at du har det vanskelig. Hva er det som gjør at du ikke kan snakke med psykologen din? Det er nettopp slike vanskelige ting det er meningen at psykologen din skal hjelpe deg med. Jeg forstår at du synes det er vanskelig å sette ord på hvordan du har det, men jeg tror det er viktig at du får satt ord på det. Hva med å skrive det ned? Gi det til psykologen.

Det er ofte best med et skritt om gangen. Det er viktig at du får satt ord på hva du føler, selv om det er kaos. Når man har det vanskelig er det godt å ha støtte i noen. Det er kanskje tryggere med en støttekontakt. Det er ofte første skrittet til å få flere venner.

 

Håper dette skaper litt mer orden i kaoset!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser