Hopp til hovedinnholdet

Savner å ha kjæreste og gode venner

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei!! jeg går på vidregående. jeg ingen gode venner som kjente før jeg begynte, og det sliter jeg med no også. Jeg har kommet til et punkt, der jeg ikke orker mer, kroppen er utslitt og lei. Jeg er også hørselhemmet som gjør at jeg er tilbaketrekkende fra andre. På helse og oppvekst er det mest jenter, jeg føler ikke jeg får noen kontakt med de, og de heller ikke tar kontakt med meg. Jeg føler de ikke tar hensyn , det har hjelpt meg mye hvis de har spurt meg om å være med på noe aktivt/ eller i gjengen. Den siste tiden har et med kjærlighet preget meg. Jeg likte jenta hele tiden. og Jeg vet at hun er opptatt med en annen. Jeg sende da et kort på skolen, der jeg har med hva jeg føler for henne. PÅ facebook 1 time senere, tror jeg det er henne som skriver, men viste seg at det var en annen som skrev ,og hun tittet på. Jeg ble forbannet. Senere på dagen snakker jeg til henne med får ikke noe svar lenger. Jeg vet at det aldri blir noe forhold mellom oss. det va kiipt. Men til det værste siden skolestart har jeg løyet, og vært negativ med andre. jeg klarer ikke og forandre meg til de positive. Jeg håper dere som leser derre skjønner det nytter ikke og snakke med voksne som jeg allerede har gjort. Det blir ikke noe forandring. Å være hørselhemmet er et bagatell, jeg håpet at det skulle bli lagt bak meg på vidregående, få venner, være aktiv og morsomt med. Slik ble det ikke. Jeg er fortapt, jeg vet ikke hva som venter meg vg2. Det eneste som hjelper meg til å føle meg som en del av gjengen. er å få en klem fra en jente, der ikke naturligvis det samme som å få klem fra sin mor, det er annerledes. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det går utover min helse og selvtilitt, hvis du som leser forstår. Jeg vet ikke om dere kan hjelpe meg, men jeg vill bare si det , og fortelle min historie, hvordan min hverdag virkelig er. Det er savnet for et menneske , som kan gi deg det du trenger, jeg vet alt bli annerledes hvis det ønske blir oppfylt, men på en annen måte jeg vet går ikke ann. Norge er ikke skapt slikt. Men jeg har vært i kontakt med en annen venn som er døv. det rørte meg hvor mange venner som tok hensyn, brydde seg, tok han med. Jeg snakket med en venninne, hun hadde i samme situasjon, der en annen tok hensyn og hjalp. Klemmen fikk jeg, men jeg har ikke kontakt med henne fordi hun bor veldig lang borte. jeg gjentar jeg ville bare si min historie for dere/deg. jeg vet kanskje at dere ikke kan hjelpe. men jeg tok en sjansje for å prøve. Jeg triller tårer hver dag, og hører triste musikk. jeg har snakket med lærere, helsesøstere, elever, og noen på sykehuset. og får ingen hjelp. vet ikke lenger hvem jeg er ,og hva jeg skal gjøre. jeg rekpekterer at dere kanskje ikke kan hjelpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Du beskriver godt om din hverdag på skolen og om savnet av å ha en kjæreste og av gode venner som inkluderer deg i fellesskapet. 

Å bygge opp vennskap og å få kjæreste, kan være litt vanskelig.  -Men det er mulig.  Det er viktig å være en god venn selv, og man må øve seg på å flørte litt.  Kanskje kan det å bare øve litt på flørting være nok i starten, og så bli mer kjent og se om det kan utvikle seg. 

Du finner råd om vennskap og om flørting i artiklene under.  Håper det kan være til hjelp.

Jeg ser at du har forsøkt å prate med noen voksen og ikke føler det har hjulpet.  -Hvis du har det vanskelig, vil jeg absolutt oppfordre deg til å prøve igjen.  De kan ikke løse ting for deg, men de kan støtte og gi råd.

Ha det godt videre!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente- og guttevennskap

Gutter og jenter, ung.no

Spiller det noen rolle om du er gutt eller jente når du velger venner? Utrykker gutter og jenter vennskap på ulik måte? Vi spurte to gutter og to jenter om hvordan de uttrykker vennskap.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Om å ikke ha "hatt seg"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Det å ha sex er et stort tema for alle, og det å ikke ha hatt sex er kanskje et enda større.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise