Hopp til hovedinnholdet

Hvordan starte en samtale med han? Og hvordan vet jeg om han liker meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har to spørsmål. Jeg er veldig forelsket i en gutt som går på samme skole som meg. Vi har snakket litt samen (på nettet og til ansikt til ansikt) og vi (+ to andre folk) har sett på film og spist pizza hjemme hos han. Jeg og han har også dratt på kino samens, men det var meningen at en annen jente skulle bli med, men hun ville ikke (sa han). Vi kjører samme taxi til og fra skolen. Jeg er veldig sjenert av meg og det er han og, så vi snakker egentlig ikke så mye samens, utenom når vi finner på noe (som ikke er så ofte). Så tilbake til spørsmålet: hvordan kan jeg starte en samtale med han, og hvordan vet jeg om han liker meg på samme måte? Takk på forhånd Hilsen meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg legger ved en artikkel som handler om hvordan man vet om en person liker deg eller ikke, den heter "20 tegn på at han/hun liker deg".

Hvis begge er litt sjenerte skjønner jeg at det er litt vanskelig å starte samtaler. Jeg tror du rett og slett må prøve å komme deg ut av dette mønsteret, og nesten prøve å tvinge deg selv til å snakke med han. Jeg synes at skoletaxien er en fin anledning til å få snakket litt sammen. Sett deg ved siden av han en dag, si hei og spør hvordan det går med han! Ikke tenk at han synes det er pinlig eller flaut, tenk heller at han synes det er hyggelig at du faktisk tar kontakt. Du kan kommentere det han holder på med, eller finne på en annen unnskyldning for å skulle snakke med han. Av og til kan det være litt flaut å bare gå bort for å snakke med noen man liker når man egentlig ikke har noe man skulle ha sagt, men det er slik man får kontakt og blir bedre kjent. Man trenger ikke ha noen unnskyldning for å prate med noen, annet enn at man synes det er hyggelig! Jeg legger ved en artikkel der det står litt om hva man kan prate om hvis man er redd for pinlig stillhet for eksempel, den heter "Hva skal vi snakke  om?".

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse