Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg skrive om?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst å bli forfatter, men jeg vet ikke hva jeg skal skrive om. Jeg liker veldig godt å skrive på skolen. Jeg kan finne på alle slags rare ting å skrive om, men jeg skriver dem ikke ned. Å bli forfatter er min drøm. og jeg trenger virkelig noen tips om hva jeg kan skrive om. Vær så snill å svar fort :) Hilsen ei jente fra Rogaland

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er redd vi ikke har noen spesielt gode tips til deg, men jeg tenker det er to ting som er viktig for å kunne bli en god forfatter: å skrive mye og lese det andre har skrevet. På biblioteket er de veldig flinke til å anbefale bøker som kan passe. Snakk med noen der og fortell hva slags type litteratur du liker, så har de sikkert noen gode tips som gjør at du får lest ting du kanskje ikke kjenner til. Les og la deg inspirere! Ta også en kikk på emnet "Noveller" her på ung.bo og se hvor mange slags ulike temaer og vinklinger det går an å ha.

Og så er det viktig å skrive - både skjønnlitterær ting og oppgaver på skolen. All skrivetrening er god trening! Lytt til tilbakemeldingene du får, og spør gjerne folk rundt deg om innspill på ting du skriver.

Du kan også få tips hos Unge lovende forfatteres forening (www.ulff.com).

Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller