Hopp til hovedinnholdet

Har ingen gode venner og ingenting å gjøre på fritiden

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg lurer bare på hva jeg gjør galt, jeg ikke har noen ordntlig gode venner. Jeg kan prøve å beskrine personligheten min: Jeg er en helt vanlig jente, jeg er verken slem eller plaget med svekkede sosiale antenner. Jeg kan være rar men jeg er ekstremt sjenert og veldig usikker på meg selv når jeg er i samvær med personer jeg ikke kjenner så godt. Og i og med at jeg er så sjenert, kjenner jeg heller ikke mange, og blir dermed som oftest sittende stille uten å si stort. Siden jeg ikke har venner har jeg ikke noe å fylle ut fritiden min med, så jeg gjør lekser hele tiden, moren min sier til og med at jeg ikke får lov til å gjøre mer lekser. men det resulterer jo i at jeg får svært gode karakterer, men hva hjelper vel det om man ikke har kontakter? jeg tror jeg kan ha mye å by på hvis jeg bare går et ekstra dytt ut av skallet, for jeg aner virkelig ikke hva jeg gjør galt i og med at jeg ALDRI får noen ordentlig gode venner. Jeg sjønner ikke hva det er med meg å jevnaldrene jenter, kanskje de skammer seg over meg eller noe? men det må være noe med personligheten min fordi jeg vet at jeg ikke er den styggeste anda i dammen, jeg har nemlig ikkeno problem med å komme i kontakt med gutter. Mine venner fra barneskolen er detikke så mye å hente fra, de vil aldri møtes på fritiden og de ignorerer meg støtt. Familien min flyttet et år til nordland, og der fikk jeg heller ikke gode venner. Det er det samme problemet hver gang; de vil ikke finne på noe på fritiden. Haha jeg vet at jeg høres teit ut men hvis du gidder å lese alt og gi meg tips så hadde det vært praktfult.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som at problemet stort sett går i at du er sjenert og ikke tør å ta kontakt. Kanskje er det fordi du tror det er noe med personligheten din og derfor ikke tør å gi av deg selv i frykt for å få avslag. Det må du bare prøve å skyve unna - du er nødt til å ta kontakt for å få venner! Man kan ikke bare vente på at andre skal ta kontakt med en selv. 

Hvis du har lett for å bli kjent med gutter, hva med å starte der og deretter bli kjent med jenter via disse guttene? De har sikkert jentevenner, og det er mye lettere å bli kjent med folk når man først kjenner noen av de som er der, og når man har felles venner med de man vil bli kjent med. 

Ellers vil jeg bare råde deg til å ikke gi opp. Fortsett å spørre om å få være med på ting. Du trenger ikke invitere én jente med hjem til deg - det kan det hende at de ikke har så lyst til når de ikke kjenner deg så godt, men det er jo godt mulig at de har lyst til å ha deg med om de er en stor gjeng som skal finne på noe sammen. Spør folk om hva de skal gjøre i helgen og på fritiden, og hvis de har planlagt noe spør du om du kan få være med. Det er slik man må gjøre det. 

En annen ting du kan gjøre er å begynne med et eller annet på fritiden. Finn deg en aktivitet eller en hobby du har lyst til å prøve ut. Da møter du nye mennesker via fritidsaktiviteten - folk som kanskje har mange av de samme interessene som deg. På den måten får du noe å gjøre på fritiden, kanskje finner du til og med noe du er god på, og du får sjansen til å møte nye og skaffe deg venner her. Det kan være en ballsport, en individuell sport der du likevel trener sammen med andre i en gruppe, det kan være kunst, musikk, dans, klatring, bli aktiv i en organisasjon - hva som helst! Sjekk ut mulighetene i nærområdet ditt. På ung.no/fritid finner du noe informasjon om ulike fritidsaktiviteter.  

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap