Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine spiller bare, hvordan bli mer inkludert? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Når jeg begynte på barneskolen hadde jeg bare en venn her kaller jeg hun Lise, vi hadde kjent hverandre før skolen begynte, etter noen uker ble jeg og veldig god venn med en jeg kan kalle Per og vi tre var kjempe gode venner i noen år. I andre klasse kom det en ny gutt i klassen. Pål. vi fant tonene med det samme, det var oss fire vi var bestevenner til 3. klasse da flyttet Lise vekk og vi mistet kontakten. jeg var fortas bestevenn med per og Pål, i 6 klasse begynte det enda en ny gutt i klassen vår.Kasper. Kasper. og jeg og Pål ble venner med Kasper med en gang. etter hvert ble det til at jeg var mere med Kasper og Pål enn jeg var med per. når vi begynte på ungdom skolen ble vi delt inn i nye klasser jeg havnet ikke med per men med Pål og Kasper. jeg mistet derfor kontakten med per. og i løpe av 8. klasse ble vi venner med to nye som jeg kan kalle hans og Vetle. vi var venner en god stund men når vi begynte i 9-ende ble vennene mine game-ere og det ble ikke jeg, for konfirmasjons pengene kjøpte de dyre gamer pc-er og dette resulterte i at jeg ikke lenger ble invitert i bursdager for nå hadde de LAN-fester, jeg blir aldri invitert med hjem eller med på kino lenger og i friminuttene er temaet spill som jeg aldri har interessert meg noe særlig for.det endte i at jeg sitter for det meste alene på rommet mit på mac-en og bare er på youtube, facebook eller bare spiller noen småspill. hva bør jeg gjøre for å bli mer inkludert? Hilsen en ensom gutt, takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Da synes jeg du skal prøve å invitere de med på andre ting enn spill. Det høres for meg ut som at du sitter hjemme og venter på en invitasjon som ikke er til LAN eller lignende, mens du ikke selv tar noe initiativ for å være sammen med dem. Hvis du har lyst til å være sammen med dem så kan du invitere dem med på kino, film hjemme hos deg eller lignende. Det er ikke bra for dem å spille hele dagen, så de har bare godt av å komme seg litt ut og gjøre andre ting. Det er helt normalt at venner kan få ulike interesser etter hvert som man blir eldre, men det betyr ikke at man ikke kan finne på ting sammen. Jeg synes også at du kan fortelle dem at du synes dere har mistet litt kontakt etter at de begynte å spille så masse, og at du føler deg litt utestengt. Spør om de ikke har lyst til å gjøre litt andre ting sammen med deg i blant. Det er jeg sikker på at de har. 

Hvis det er slik at de har den interessen og du egentlig ikke har noe spesielt du driver med på fritiden kan du jo finne noe du kan begynne med! Se om det er noe du har lyst til å prøve ut; en idrett, musikk, kunst, en organisasjon o.l. Det er mye man kan finne på, og du får også en stor mulighet til å bli kjent med andre gjennom denne aktiviteten! Det er bare fint å ha forskjellige venner man kan gjøre forskjellige ting sammen med. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill