Hopp til hovedinnholdet

Vil bli mer sosial, om dagene sitter jeg bare og spiller.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 14 år og jeg har vært en gamer helt siden jeg var liten.. jeg vil bli mer sosial, om dagene sitter jeg bare og spiller.. så hva må til for at jeg kan bli sosial, jeg har mange kompiser irl men di spiller bare også.. hva skal jeg starte med ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er bra at du har lyst til å gjøre noe med det, og at du innser at det er et problem at du spiller hele tiden. Jeg synes det første du kan gjøre er å snakke med vennene dine om det. Kanskje tenker de akkurat det samme som deg: At de har lyst til å bli mer sosiale, men at alle andre vennene også bare spiller hele dagen? Hvis dere sammen blir enige om å være litt flinkere til å finne på andre ting sammen kan det bli lettere å legge fra seg spillingen. Inviter vennene dine med på kino, filmkveld, bowling, klatring eller andre ting. Kanskje trenger dere å gjøre litt mer aktive ting sammen? Snakk med dem om det, eller bare ta initiativet og inviter dem med på noe. I tillegg er det nok noen av kompisene dine som ikke spiller, eller som i alle fall gjør litt andre ting enn å spille. Ta kontakt med dem og ta mer initiativ til å være sammen med dem. 

Tenk over om det er noen andre ting du kunne hatt lyst til å gjøre. Det kan være noen slags form for trening eller andre fritidsaktiviteter. Kanskje bør du finne deg en annen hobby enn dataspill? Sjekk ut hva som tilbys i nærområdet og hva som kunne ha passet for deg. Det kan være noe du har drevet med før eller noe nytt du har lyst til å prøve ut. Kanskje holder noen av kompisene dine på med noe på fritiden som du vil prøve? Du kan gå inn på ung.no/fritid og lese om ulike fritidsaktiviteter. Hvis du begynner med noe sånt vil du også møte nye mennesker som du kan bli venner med og henge med ellers også!

Jeg vil også anbefale deg å snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje har de noen forslag til andre ting du kan gjøre, eller kanskje kan de hjelpe deg med å kutte ned på spillingen ved å sette grenser for hvor mye du får lov til å spille.

Les de artiklene jeg har lagt ved, spesielt de to første. Det ene er skrevet av en som selv har vært for avhengig av å spille spill, og som derfor kommer med råd om hvordan man kan slutte. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Jeg var også avhengig en gang"

Jeg vil gjerne forsøke å hjelpe deg som er avhengig av World of Warcraft. Jeg var også avhengig en gang...

Innlegget er skrevet av "Gutt 17"

Les mer

Sjekk om du spiller for mye

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill