Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg kommunisere med folk?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg går på videregående skole, det har vært veldig vanskelig for meg å kommunisere med folk i klassen. Hver gang jeg går inn til klassen så gruer jeg meg veldig. Hva kan jeg gjør med det? Hvordan kan jeg kommunisere med folk??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er rett og slett noe du må presse deg til. Selv om du synes det er vanskelig å føler at det blir feil, så er løsningen absolutt ikke å la være å snakke med dem. Det betyr bare at du må snakke mer med dem og øve deg på å kommunisere. Bruk samtalen til å prøve å bli bedre kjent med klassekameratene dine! Når du kjenner dem bedre vil det være lettere å snakke med dem og du vil føle deg mer komfortabel rundt dem, samtidig som det å stille personlige spørsmål er en fin måte å holde en samtale og vise interesse på. Og jo mer komfortabel du blir, jo mer naturlig vil det være for deg å snakke og være åpen med dem.

Det kan også være lurt å prøve å finne på litt ting med de i klassen din på fritiden. Man blir så mye bedre kjent om man gjør noe sammen også på fritiden, og ikke bare på skolen. Om du tar initiativ til at dere drar på bowling eller kino sammen, eller inviterer noen fra klassen hjem til deg for å se film eller lignende, vil du samtidig bli sett på som en som er interessert i å bli kjent og virkelig gjør en innsats for å få et bedre klassemiljø! 

Trikset er først og fremst å være interessert i hva klassekameratene dine driver med, hvordan de har det og lignende. Du burde også følge litt med på hva de liker å prate om - er de typen mennesker til å snakke mye om nyheter bør du kanskje følge litt mer med på nyhetene og få med deg hva som skjer. Jeg legger ved en artikkel med tips til hva man kan prate om. Artikkelen er først og fremst skrevet i forhold til det med date og å snakke med noen man liker, men den gjelder likeså mye for helt dagligdagse situasjoner og samtaler med venner. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag