Hopp til hovedinnholdet

Nasket kondomer, og nå er pappa sint

Gutt 15 år
 

Spørsmål

gutt på 15 år. jeg har blitt tatt for naskeri 3 ganger i under 2 månder. jeg har en kjæreste på 14 år og vi hadde sex med kondom. etter at jeg gikk tom for kondom så gikk jeg å nasket 2 kondom pakker fra butikken. jeg ble tatt og de ringte foreldre. politi var involvert. da faren min kom, var han sint og kjeftet, han gjorde ikke det de 2 gangene jeg hadde blitt tatt for stjeling. men tredje gangen var han forbanna og sa at dette er ikke mitt barn og masse sånne greier, han ringte politiet foran butikk sjefen og sa at jeg skal til beredskapshjem. meste grunnen for at han var forbanna var fordi jeg hadde hatt sex. politet tror jeg at de sa til pappa at jeg de må vente til Mandag for det. Dette skjedde idag ( LØRDAG ) Hva skal jeg gjøre? jeg vil snakke med helsesøster for å fikse meg selv, jeg er helt klar over hva jeg har gjort. og jeg trives ikke hjemme nå, etter alt dette, de er forbanna og skuffet og sinte. jeg vil flytte bort en stund

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det hørtes ut som det ble veldig ubehagelig å være deg etter det som skjedde.  Pappa ble fortvilet, skuffet og sint.  Det er jo hans jobb som pappa å reagere når du blir tatt for stjeling.  Det er jo ikke OK å stjele, selv om det var en nødvendig ting som kondomer.  Det ble jo sikkert også ekstra flaut, når det var akkurat kondomer du ble tatt for å stjele, for da ble på en måte privatlivet ditt veldig offentlig.  -Det var nok ikke så greit. 


Jeg tenker at det er mulig å ordne opp i dette og få pratet ut med pappa og også legge en plan for hvordan du vil ha det fremover, og hva du skal gjøre for å få det sånn.  -Slik at du slipper å komme i en slik situasjon igjen.  Barnevernet eller helsesøster kan hjelpe deg å prate med pappa, eller være til å prate med for deg om du føler du vil ha litt hjelp og støtte.  Ta kontakt.  -Men prøv også å få pratet med pappa og se om du kan få til å roe det ned og love ham at det med stjeling ikke skal skje igjen. 

Se også artikler under for ulike råd i din situasjon.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern