Hopp til hovedinnholdet

Mistet alle vennene mine

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har aldri vært særlig populær, jeg har aldri hatt mange venner, og i det siste har jeg mistet kontakten med mange av vennene mine. Etter at jeg sluttet på ungdomsskolen har jeg bare holdt kontakten med en av vennene fra den gamle klassen, de andre blir så kleine og rare hver gang de ser meg, og hun jeg fortsatt har kontakt med ser jeg nesten aldri. Jeg har også mistet to venner etter at hun ene fikk kjæreste og sluttet å være med meg, og fortsatte å være med hun andre og kjæresten uten meg. De fleste andre vennene mine har jeg også mindre kontakt med, og det kjennes ut som at mange av dem prøver å ta avstand fra meg. Jeg har alltid tenkt at alle jeg er med nesten virker irriterte de fleste gangene de er med meg, som om de er med meg fordi de må og ikke fordi de vil, bare fordi uten dem har jeg ingen venner. Jeg aner ikke hva det er jeg gjør galt, eller hva jeg gjør som driver alle vekk fra meg. Hvordan kan jeg gjøre at vennene mine faktisk vil være med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tviler på at det er noe du gjør galt, eller at du gjør noe som driver vennene dine bort. Noen ganger er det sånn at venner sklir fra hverandre, og dette skjer gjerne i overgangen mellom ungdomskolen og videregående. Det kan føles vanskelig og ensomt, men heldigvis finnes det flere ting du kan gjøre for å gjøre situasjonen enklere. 

Først og fremst kan du prøve å ta kontakt med de gamle vennene dine. Fortell de at du savner tiden dere var sammen, og foreslå at dere skal finne på noe morsomt. Da vil de bli minnet på den nære vennskapet dere hadde, og kanskje ta initiativ selv neste gang! Til hun venninnen som fikk seg kjæreste kan du si at du er veldig glad på hennes vegne, men at du savner tiden deres sammen. Fortell henne at du gjerne vil bli kjent med kjæresten hennes! Det vil hun sikkert sette stor pris på!

Du kan også forsøke å få noen nye venner utenfor din gamle vennekrets. Se etter om det er noen i klassen din eller skolen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med. Det enkleste er å gå opp til de å si hei!

Du kan også melde deg inn i en idrettsklubb eller ungdomsorganisasjon. Her er det enkelt å bli kjent med nye mennesker, og det er lett å finne noen med samme interesser som deg!

Lykke til! :-)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap