Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli man populær på ungdomsskolen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal da snart begynne på ungdomsskolen og har et par spørsmål..... 1. Hvordan blir man populær på skolen? Eller ikke akkurat populær,men helt vanlig jeg vil jo ikke være den taperen som alle snakker om, men jeg vil være en jente som folk ikke snakker stygt om. Uansett så er det jo en ny skole og fordelen er at ingen vet noe om meg..Jeg var jo den taperen på skolen og har det bedre nå da. 2.Hvordan vet jeg om jeg har fått ekte venner eller den vennen som smiler falskt og bare er med meg for å være med meg? 3.Hvordan får jeg venner fort? har aldri vært flink på å få meg nye venner. 4.Jeg er på en måte en stille jente,snakker ikke så mye,er ikke god på å småprate.Hvordan blir jeg god på å snakke med andre folk og hva snakker venner om? 5.Hvordan kan jeg gjøre det bra på skolen? 6.Hvordan vet jeg om noen baksnakker meg? Dette var noen av spørsmålene mine. Jeg håper du/dere svarer ordentlig og på alle spørsmålene og ikke glemmer noen spørsmål.Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine. Det er spennende å starte på en ny skole, og det gir muligheter til å bli kjent med mange nye folk og bli kjent med dem med "blanke ark". Jeg synes ikke du skal fokusere på å bli "populær", men heller på å bli godt kjent med de i klassen og på trinnet ditt, og finne noen du trive godt med og vil bli ekstra god venn med. Jeg legger ved en artikkel med gode tips til deg om dette.

Vær hyggelig, smil til folk og ta kontakt. Si hei når du møter noen fra skolen eller klassen din, og slå gjerne av en prat. Les artikkelen under om småprat for tips til hva du kan prate om.

Det er vanskelig å vite om man blir baksnakket, men ofte finner man det ut ved at noen sier det til deg, eller at du hører det selv. Uansett så synes jeg ikke dette er noe du skal tenke på, for så lenge du er hyggelig mot folk er det jo ikke noen grunn til at du skal bli baksnakket.

For å gjøre det bra på skolen gjelder det å finne gode rutiner med skolearbeidet. Lag en plan for hver uke hvor du setter av tid til lekser, lesing til prøver og forberedelser til fremføringer og lignende. Samarbeid gjerne med venner om lekser og lesing, det får man ofte godt utbytte av . Og følg med i timen, være aktiv og svar på spørsmål. Ikke vær redd for å spørre læreren hvis det er noe du lurer på eller ikke har forstått. Jeg legger ved et par artikler som kan være til nytte for deg på dette området.

Masse lykke til på ny skole!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer

Fem tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag