Hopp til hovedinnholdet

Mester på å skape klein stillhet, tips til å unngå det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er mester på å skape klein stillhet. Tilogmed med venninnene mine. Jeg har ei bestevenninne som det aldri er kleint med, broren min og moren min. MENS ALLE ANDRE. Jeg skjønner ikke hvorfor, for hver gang jeg kjenner at det begynner å bli kleint, så stiller jeg en del spørsmål og prøver å holde en samtale gående, men jeg synes tilogmed det er kleint. Har du noen tips? Dette ødelegger så mye, for jeg prøver å unngå å være med venner på fritiden fordi det blir så klein stillhet hver eneste gang det er 2 minutter stille..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg legger ved et par artikler om hva man kan snakke om og hvordan man kan unngå klein stillhet. Det at du føler at det blir kleint selv om du stiller spørsmål er nok fordi du selv vet at du gjør det for å unngå klein stillhet. Det er ikke sikkert at de andre føler at det er kleint. Når det er sagt så skal du vite at det er helt vanlig å føle at det er litt kleint og vanskelig å snakke med folk man ikke kjenner så godt. Man vet ikke helt hva man skal snakke om og det blir fort litt overfladisk. Man eller mye mer seg selv og mye mer komfortabel når man er sammen med noen man kjenner godt.

Om du føler at du har dette problemet selv når du er sammen med gode venner og folk du kjenner godt kan du prøve å bli litt mer personlig når du snakker og ikke bare snakke om været og lignende. Samtidig er det viktig å tenke at man ikke må snakke hele tiden. Og at det ikke bare er din jobb å finne noe å snakke om og holde samtalen gående. Det er helt greit å være stille en stund også og man trenger ikke å krampaktig prøve å holde samtalen gående. La det være litt opp til den andre personen også. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap