Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke bestemme meg for å være glad for eller skuffet over gaven

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år som nettopp fikk noen dyre øretelefoner i bursdagspresang av mamma og pappa. Jeg egentlig aldri ønsket meg det og ville heller ha noe annet som jeg ville brukt mer. Jeg tror kanskje jeg virket skuffet når jeg fikk presangen, og jeg føler jeg skuffer foreldrene mine på en måte. På en annen side er jeg veldig glad for at jeg har slike øretelefoner som er såppas bra og som jeg vil bruke i noen tilfeller. Er veldig frustrert, og klarer ikke å bestemme meg for å være glad eller skuffet. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Med mindre du vil bytte gaven i noe du har mer lyst på så bør du være glad for den. Litt av greia med gaver er jo å få noe som man ikke ville ha kjøpt seg selv. Foreldrene dine har gitt deg noe de har lyst til å gi deg og som de vil at du skal ha. Jeg tror nok du kommer til å elske de øretelefonene etter hvert - når du først har hørt bra lyd er det vanskelig å gå tilbake til noe annet, men om du føler at det er dumt å ha noe så dyrt som du føler at du ikke trenger så bør du snakke med foreldrene dine om å bytte det. Da kan du bytte det i noe du heller har lyst på og som du trenger. 

Man kan ofte føle at man blir skuffet og lei seg av gaver. Det er ikke fordi man ikke blir glad, men kanskje blir man overrasket over å få noe som man ikke ønsket seg, kanskje blir man skuffet fordi det var noe annet man hadde veldig lyst på, kanskje får man dårlig samvittighet fordi noen har brukt mye penger på noe man ikke trenger - og så blir man lei seg og får dårlig samvittighet fordi man ikke klarte å bli glad for gaven.

Det kan godt hende at foreldrene dine er lei seg fordi du ikke likte gaven så godt, men de skjønner deg nok godt hvis du snakker med dem om det. Du må bare bestemme deg for om dette er noe du har lyst til å ha eller om du heller har lyst til å bytte det til noe annet. Om du bestemmer deg for å beholde det tror jeg ikke du kommer til å angre så lenge du bruker dem. Jeg tror også foreldrene dine forstår det om du forklarer hvorfor du vil bytte. Fortell dem at du ble veldig glad, men at det er mye penger og at du heller vil bytte det til noe du kommer til å bruke mer. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet