Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal snakke om med folk, uten å si noe teit

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker hjelp til en ting. Jeg ønsker å være mer "sosial". Jeg er jo ikke akkurat usosial, men jeg greier på en måte ikke å snakke med folk. Et eksempel er at når jeg er på skolen, så kommer jeg på gruppe (eller lignende) med noen jeg ikke pleier å snakke så mye med. Da vet jeg ikke hva jeg skal snakke om, annet enn oppgaven. Så når vi er ferdige, blir det bare stille. Et annet eksempel, er når jeg møter nye folk (gjennom venner), så tror jeg det er vanskelig for folk å bli kjent med meg. Jeg snakker ikke, fordi jeg er redd for å si noe teit. Jeg føler jeg er klein å være med. Jeg har så utrolig lyst til å snakke mye, og bli kjent med nye, uten at de er de eneste som snakker til meg, og ikke motsatt. Jeg aner ikke hvordan, er det mulig for at dere kan hjelpe? Tusen takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg har lagt ved flere artikler med tips - både til hva du kan prate om og hvordan du kan få samtalen i gang, men også hvordan du kan tørre og overgå frykten for å dumme deg ut. 

Mitt beste tips er å stille spørsmål! Hvis du ikke helt vet hva du kan si, så still heller spørsmål for å bli kjent med dem. Det høres jo ut som om problemet ditt først og fremst er med personer du ikke kjenner så godt, og da er det vel på sin plass å finne ut litt mer om dem. På den måten sikrer du også at du holder samtalen i gang, ettersom de som oftest vil stille deg de samme spørsmålene tilbake. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet