Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få venninnen til å slutte å mase på eksen sin?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en bestevenninne som er dødsforelsket i en gutt hun slo opp med for noen måneder siden. Hun gråter hver gang hun SER ham, men hun stalker ham likevel. Hun sender ham hele tiden meldinger, og setter ham i posisjoner som 'Hvis du ikke hater meg, heng med meg i helgen'. Jeg snakker i hemmelighet med ham, og han synes det er både irriterende og skummelt. Det kan også ha noe med alt annet i livet hennes som er negativt, men det har likevel definitivt gått for langt, og jeg tror jeg er den eneste som kan stoppe henne. Hvordan gjør jeg det? Det hjelper ikke å engang prøve å si at han ikke er verdt det og bla bla bla. Hun vil ikke høre. Hjelp meg, vær så snill!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du vil hjelpe henne, og det tror jeg også du kan ved å snakke med henne. Det virker som om hun plages veldig med dette, så først og fremst trenger hun å snakke med noen om hva hun føler. Spør henne om det, hvordan det går med henne og hva hun tenker. Dernest trenger hun noen som kan fortelle henne at hun i alle fall ikke vil få han tilbake hvis hun maser på han. Hun kan ikke tvinge han til å være sammen med henne, og det er akkurat det hun gjør når hun sier at hvis ikke han hater henne så må han henge med henne. Si til henne at det beste hun kan gjøre nå er å gi han litt albuerom. Han blir bare lei av henne og sint på henne når hun maser på han slik hun gjør. Jeg tror det kan bli vanskelig for deg å overbevise henne om at hun burde glemme han, men du kan si at om hun vil ha han tilbake så er det bedre å gi han tid til å savne henne litt. La han oppdage hvordan det er å ikke snakke med henne hele tiden og ikke se henne. Hvem vet, kanskje savner han henne, eller kanskje blir han litt interessert likevel når han tror at hun ikke er interessert. Vi mennesker er litt rare der, men ofte vil vi ha det vi tror at vi ikke kan få. Om hun ikke virker desperat etter han lurer han kanskje på hva som har skjedd og hvorfor hun ikke er interessert i han lengre. 


I tillegg kan du foreslå ting som dere to kan gjøre sammen. Prøv å holde henne litt opptatt slik at hun ikke tenker så mye på han, og vis henne at det kan være morsomt å bare være sammen med vennene sine og ikke ha en kjæreste også!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap