Hopp til hovedinnholdet

Han bortprioriterer henne og barnet til fordel for spillingen

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 19 år, og har vært sammen med kjæresten min i ganske nøyaktig 2 år nå. Han har stort sett hele tiden drevet med dataspill, på lik linje med kompisene sine. Men saken er den at nå har det kommet til det stadiet at han faktisk ikke går å legger seg om kvelden, men sitter å spiller HELE natta. Vi har en sønn sammen på snart 2 mnd, og jeg vil vel si at han prioriterer spillingen foran sønnen vår. Han pleier å legge seg i 6-tiden om morgenen, noe som gjør at han sover så og si hele dagen. Dermed får han heller ikke tilbragt noe tid sammen med oss, noe som også gjør at jeg hele tiden har det fulle og hele ansvaret for sønnen vår. Jeg føler meg rett og slett som en alenemor. Dette går i tilsynelatende veldig stor grad utover flere enn bare han selv, og jeg begynner å bli temmelig lei. Mange ganger har jeg tenkt at det beste for alle vil være hvis jeg bare flytter, og at vi bor hver for oss. Dette går utover så og si alt i hverdagen, både humør og stemning.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller høres veldig slitsomt ut for deg, og ikke særlig sunt eller bra, hverken for han selv eller hans forhold til barnet deres. Har du forsøkt å snakke med han om det? Har du fortalt han hva du tenker om det? Hvordan du opplever det? Og at du føler det som at du er alenemor til barnet deres?

Endel fedre kan oppleve å føle seg veldig tilsidesatt eller til og med byttet ut av mødrene og deres forhold til barnet. Det er jo ikke så rart at det kan bli sånn da man som mor, og spesielt første gang, får et veldig nært forhold til spedbarnet som er fullstendig avhengig av omsorgspersonene, og spesielt mor. Det kan være at mor blir veldig opptatt av dette barnet og alt annet blir litt sekundært. Det er ikke alltid så lett å se for mor at det skjer. Kan det ha skjedd hos dere?

Forsøk å inkludere og ansvarliggjøre han i større grad der det er naturlig, og ikke bare da til å handle bleier og tjene penger, men også til å bidra praktiske med barnet deres. Det kan være viktig for han å føle at også han er viktig for barnet deres, men også for deg. Han er fortsatt kjæresten din, men føler seg kanskje nedgradert?

Nå er det jo ikke sikkert at det er sånn hos dere. Kanskje er det bare han som har trukket seg unna, eller ikke er interessert? Forsøk å snakke med han. Vis at du ønsker å forstå hvorfor ting er som det er. Det er viktig for dere begge, og ikke minst for barnet deres at dere kommuniserer godt og fortsetter å være kjærester. Det er flott at du engasjerer deg i å hjelpe han ut av spillingen! Dersom det er vanskelig, kan du også be om hjelp på helsestasjonen når du er der med barnet deres.

Jeg ønsker dere lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruker du mer penger på spill enn du ønsker?

Spiller på nettcasino (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Hva er dine tanker om dataspilling?

2 av 10 mener de bruker for mye tid på dataspill, mens 7 av 10 mener de bruker passe tid foran dataskjermen. Hva mener du? Del dine tanker med oss!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hjelpetjenester
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diverse