Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan jeg kan treffe nye folk eller gjøre nye ting?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg føler livet mitt er veldig kjedelig. Det er det samme hele tiden. Skole og jobb i hverdagen og kanskje henge med venner eller sove om jeg får tid. I helgene er det fest, jobb, eller slappe av med venner, familie eller alene. Det skjer liksom aldri noe nytt. Det er så mye stress i hverdagen at jeg føler ikke jeg klarer å komme på noe gøy å gjøre. Jeg har venner, men det er liksom bare den samme gamle gjengen. Vil liksom treffe nye folk også. Kansje en gutt. Jeg treffer jo gutter, men føler aldri det blir noe mer, føler bare at alt står stillt og at vi ikke kommer oss videre fordi ingen tar noe initativ. Jeg vet liksom ikke hva jeg kan gjøre for å treffe nye folk? Eller gjøre nye ting? Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For å treffe nye folk kan du f.eks. begynne med en ny fritidsaktivitet. Du kan begynne på et kurs (foto, musikkinstrument, dans etc), en idrett (fotball, basket, volleyball, tennis, squash, klatring, friidrett, svømming, golf, ishockey, kampsport), bli med i en frivillig/ideell eller politisk organisasjon, jobbe frivillig for et arrangement, bli med i en turgruppe eller hva som helst. Sjekk ut hva som tilbys i nærområdet! Om du føler at du har det for travelt i hverdagen og at du er stresset kan du jo vurdere å spørre om du kan få færre vakter på jobb. 

Et annet alternativ er å ta vennene dine mer med på café, på konsert, på ulike arrangementer, kino, bowling eller lignende. Jeg er helt sikker på at vennene dine har venner igjen som ikke enda kjenner - hva med å prøve å bli kjent med dem? Kanskje kan en av venninnene dine arrangere en spillekveld hvor hun også inviterer andre utenfor gjengen? 

Planlegg noe sammen med venninnene dine i ferien slik at dere har noe å se fram til! Hva med interrail til sommeren? Da vil dere bli kjent med mange nye og får samtidig en utrolig opplevelse. 

Sjekk ut ung.no/fritid for flere tips. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet