Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å flytte til faren min fordi jeg ikke liker moren mins nye kjæreste, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma har fått ny kjæreste og jeg liker det ikke i det hele tatt.. Mamma har fått tre barn med to forskjellige og nå planlegger hu og den nye kjæresten og få en til! Han er muslim ( jeg er ikke rasistisk jeg bare liker han ikke) han oppfører seg som et lite barn han sitter i sofaen og ser på fotball også roper han på enten meg, mamma eller søstrene mine for at vi skal hente mat/drikke til han.... De har akkurat gifta seg også sånn at han skal få oppholdstillatelse. Jeg tør ikke si noe til mamma fordi hu blir så fort sur, er sånn at jeg vurderer og flytte til pappa helt til han har flytta ut! Mamma bruker ikke tid på oss sånn som hu gjorde før.. Nå bryr hu seg bare om han! Å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss. Det er lett å forstå at du synes du er i en vanskelig situasjon. mange foreldre glemmer at barna ikke nødvendigvis er like begeistret for kjæresten deres som de er. Det er heller ikke uvanlig at foreldre blir alt for opptatt med nye kjærester slik at barna føler seg litt oversett.

Har du snakket med faren din om dette? Dersom det ikke skaper vansker for skolegangen din eller kontakt med vennene dine kan det være en ide å bo hos faren din en stund. ette må dine foreldre bli enige om. De kan få hjelp hos familievernkontoret der dere bor. de er eksperter på spørsmål om hvor barn skal bo og samvær. Du har krav på å bli hørt om slike tema.

Mange synes det er godt å snakke med kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster.

Håper dette kan være til hjelp for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse