Hopp til hovedinnholdet

HJelpe til hjemme.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vill ikke si hele situasjonen. Mamma min sa du skal vaske hele kjønnenet. Og det gått ca 2 uker. Jeg skulle vaske forrige uken der etter måtte jeg overnatte hos tanten min siden mamma min sa det. Denne lørdagen som kommer nå sa jeg til mamma kan jeg vaske kjøkkenet på lørdag tildelig, etter på drar jeg til jobben (frisør). Hun klikka på mg hun sa vi gjør det sammen når pappa er hjemme. Jeg sa jeg kan godt gjøre det alene. Og sier hun du glemmer hele tiden. Når du skulle søvsugge gulvet du gjorde ikke det onkelig og sånt. Hun sa du kan ikke bli frisør kjønner ike hvordan kan du blir frisør engang. Hun sammenligner med meg hele tiden. Hun har rett jeg kan ikke bli frisør det er min drømme jobb, mange som sier det ikke blir frisør

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no
Slik du forteller så har moren din bedt deg om hjelp i huset. Det er viktig at barna hjelper til hjemme, på den måten lærer man jo også husarbeid til en selv  skal flytte ut. Og det er fint å bidrar slik at arbeidet blir fordelt på alle i familien. 

Jeg forstår det slik at du har sagt ja til å hjelpe til, og det er flott. Det høres ut som om moren din synes du kom for sent igang, og du er lei deg fordi moren din ikke er fornøyd slik du har gjort det. Det er viktig at dere kan snakke sammen om dette og lage en avtale når du skal vaske og hvordan det skal vaskes. Kanskje kunne moren din vise deg hvordan det skal gjøres, det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal gjøre ting.

Noen ganger når vi krangler, kan vi si ting som vi ikke mener. Du forteller om moren din som har sagt at hun tviler på at du kan bli frisør, slik som du drømmer om å bli. Kanskje var det nettopp i en krangel mellom dere at dette ble sagt. Du er selvsagt lei deg over dette, og det er ikke greit at mamma tviler på deg og dine evner til å bli frisør. Kunne du snakke med faren din om dette og be han om hjelp til å snakke med mamma, slik at dere får oppklart uenigheter og eventuelle misfortåelser.

Håper dere kan løse dette i familien. Viss du trenger andre å snakke med om dette ta kontakt med helsesøster på skolen. Her kan også foreldrene dine komme til samtale sammen med deg.

Hold på drømmen din om å bli frisør viss det er det du vil!! Snakk sammen med foreldrene dine. Lykke til videre.

 

 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie