Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har skilte foreldre, men gjør ganske mange ting med begge to (f.eks dra til byen osv) I det siste har de nesten bare brydd seg om lillebroren min og han får alt han peker på mens jeg nesten aldri spør om noe.. Mamma sier jeg er bortkjemt, noe jeg ikke synes selv. Alle vennene mine får dra nesten hvor de vil, og de får gjøre så utrolig mye alene! Mamma og pappa gjør hele tiden ting for lillebror, mens med meg så kjører pappa meg til stallen 1 gang i uken og en sjelden gang i helgene.. Det er så utrolig urettferdig at jeg aldri kan ha en dårlig dag i blant, jeg får bare kjeft rett før jeg skal legge meg eller foran vennene mine. Jeg har til og med blitt kalt gledesdreper foran bestevenninnen min.. Det syns jeg var svært ubehagelig. Men jeg vet ikke.. Fortjener jeg all den kjeften jeg får? Jeg vil bare ha litt mer frihet og litt alenetid men det skjønner ingen av de!! -Anonym

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres slitsomt ut å ha det sånn. 

Foreldre skal ikke kjefte hele tiden eller snakke stygt om barna sine. Ihvertfall ikke foran andre. Du skriver også at de forskjellsbehandler og prioriterer lillebroren din. 

Du fortjener nok ikke all den kjeften du beskriver. Det er vanskelig for oss å si at foreldrene dine ikke skal prioritere lillebroren din så mye siden vi ikke vet om han egentlig trenger det. Ofte er det sånn at foreldre gjør det de tror og mener er best uten å snakke med alle om det. Du skriver at du nesten ikke ber om noen ting. Kanskje foreldrene dine ikke forstår så godt hvordan du har det?

Det er viktig at du snakker ordentlig med foreldrene dine om dette. De trenger å få vite hvordan du har det og at du ikke har det så bra sånn det er nå. 

Hvis du synes det er vanskelig å ta en slik samtale med de så har vi laget noen tips her. 

Lenke til side med tips til den vanskelige samtalen.

Du kan også snakke med helsesøster eller en annen voksen du stoler på om dette. De kan hjelpe deg å snakke med foreldrene dine. 

Vi håper det løser seg for deg og familien din. 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie