Hopp til hovedinnholdet

Læreren tror ikke jeg har noen å være sammen med på skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har egentlig ganske mange veninner, men jeg har kun en jeg liksom "er glad i" og kan stole på 100%, altså en bestevenninne. Problemet mitt er at læreren min ikke tror på meg når jeg sier at jeg har noen å være sammen med i friminuttene og lignende.. Jeg pleier å være sammen med Bestevenninna mi, men det er ikke så lett å være sammen med henne og de andre venninnene mine hvert eneste friminutt når de går i a og b, og jeg går i c-klassen, noe som skyldes at de har klart å få seg nye "gode venner", noe jeg ikke har klart.. Jeg er ikke akkurat den personen som bare går bort til en tilfeldig person og sier: "Hei! Skal vi være sammen idag?", så jeg har liksom ikke fått noen nye som jeg kan være sammen med, noe jeg vil men ikke klarer. Ett annet problem er at læreren min tror det er "ulovlig" å sitte litt aleine i ett og annet friminutt av og til (det er snakk om rundt 4-5 av friminuttene i UKA) Læreren min har tatt meg ut for å snakke om det MANGE ganger, og jeg er bare så drittlei!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du synes det er ubehagelig at læreren din snakker med deg om dette hele tiden så må du bare si ifra om det. Hun gjør det nok bare fordi hun bryr seg om deg og ikke ønsker at noen skal være alene. Du sier jo selv at du sliter med å bli kjent med andre, og det er kanskje det hun har sett. Hun prøver bare å hjelpe og ønsker ikke at du skal mistrives på skolen. Men om du synes det blir for mye og at det bare gjør situasjonen verre så må du si det til henne. Si at du setter stor pris på at hun bryr seg, men at du ikke synes dette er et problem og at du synes det er litt ubehagelig at hun tar det opp hele tiden. Si heller at du skal si ifra til henne om det noen ganger blir slik at du synes det blir et problem og at du ikke har noen å være sammen med. 

Når det gjelder det å få seg andre venner så synes jeg du skal prøve å bli bedre kjent med de som går i din klasse. Utnytt tiden dere har i timene: Spør noen i klassen om dere skal jobbe sammen, eller spør om hjelp til en oppgave (selv om du klarer det selv). Det handler bare om å få kontakt, og da er det veldig greit å gjøre det når det er noe dere har til felles, slik som skolearbeidet. Snakk med dem når dere går ut til friminuttene og bare bli med på samtalene. Det er ingenting rart i at du forsøker å snakke med dem når dere går i klasse sammen. Du kan forøvrig lese den artikkelen jeg har lagt ved om det å få seg nye venner. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen