Hopp til hovedinnholdet

Lurte bare på hvor man kan henvende seg hvis man ikke vil bo hjemme? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Lurte bare på hvor man kan henvende seg hvis man ikke vil bo hjemme? Jeg og mamma krangler støtt og stadig, og jeg orker det ikke mer. Er det mulig å henvende seg noe sted og få et nytt hjem? I så fall, hvor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som det er store konflikter mellom deg og din mor, muligens større konflikter enn det som er vanlig mellom ungdom og foreldre. Hvis dere ønsker hjelp til å få det bedre, kan dere kontakte en familievernkontor. Les mer om det i artiklene under svaret.

Det er uansett ikke greit å ha det slik hjemme. Det er barneverntjenesten du må kontakte hvis det er slik at du ikke kan bo hjemme. Helsesøster eller sosiallærer på skolen eller på helsestasjon for ungdom kan hjelpe deg å få kontakt med dem.

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 kan hjelpe deg med telefonnummer til din lokale barneverntjeneste, men da trenger vi å vite hvilken kommune du bor i. Du kan ringe oss gratis - og anonymt hvis det er lettest i første omgang - på telefon 116 111. 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern