Hopp til hovedinnholdet

Mamma sliter på jobben

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei .Moren min har noen problemer på jobben og jeg prøver bare å få tak i noen info. De hun jobber med setter ikke pris på henne eller på det hun gjør. De kritiserer henne ganske mye og pga det så føler hun seg dårlig. De krangler med henne og liker ikke at hun gjør jobben hennes ordentlig. De selv jobber dårlig for jeg har sett og hørt det. De hun jobber med ødelegger familie-forholdet vårt fordi pga dem så diskuterer moren og faren min mye om det og prøver å finne løsninger. Jeg lurer på hva slags lover det finnes om jobben? Kan man bli sparket for å skape et dårlig arbeidsmiljø? Vi har det helt fint i familien vår, ingen problemer, men jeg vil bare prøve å hjelpe henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at moren din ikke har det bra på jobb. Det er veldig fint at du bryr deg og har lyst til å hjelpe. 

Likevel så mener vi at dette ikke er ditt ansvar. Det er ikke du som skal måtte fikse opp i slike ting. Det er de voksne sitt ansvar. Hvis moren din har problemer på jobben må hun ta tak i dette. Sjefen til moren din er ansvarlig for at arbeidsmiljøet er trygt og godt for alle som jobber der.

Vi vet ikke hvilken type jobb moren din har eller hvordan hennes ansettelseskontrakt er. Men du har rett i at man kan få problemer hvis man skaper dårlig arbeidsmiljø og ikke behandler sine ansatte bra. 

På de fleste arbeidsplasser finnes det noe som kalles et verneombud eller en slags representant for de ansatte. Moren din kan snakke med denne personen på sin jobb. Den personen skal da hjelpe moren din med problemene hun har. 

Hvis det ikke er en slik person på jobben hennes eller at hun ikke blir tatt på alvor, anbefaler vi at hun tar kontakt med Arbeidstilsynet. De kan hjelpe henne med rettigheter og lover som finnes i hennes jobb. 

Lenke til Arbeidstilsynet med kontaktinfo

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie