Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en guttevenn som betyr veldig mye for meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en guttevenn som betyr veldig mye for meg. Vi forteller hverandre alt, og han er den enste av vennene mine som ser om jeg ikke har det bra selv om jeg sier noe annet. Når vi er sammen, så tuller vi og alt. Men det har skjedd noe ganger at han sier sånt som, "jeg er så glad så jeg kunne ha kysset deg!", og da pleier jeg å svare, "ikke gjør det", og så fortsetter vi som vanlig. For noen måneder siden hadde vi en prat om hva vil følte for hverandre. Venn eller kjæreste? Og det ble liksom ingen av delene. Vi er jo veldig gode venner, jeg er bare ikke helt sikker på hvor grensen går... Jeg er bare ikke sikker på om han vil være mer enn venner, og hvordan kan jeg finne det ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Ja, dere har jo vært inne på temaet noen ganger før og egentlig snakket om det også, men komme ikke så langt med å vite hvor dere står. Hva med å finne ut av hva du føler og se hvordan han oppfører seg mot deg. Så kan dere snakke om det på nytt, hvor du kan fortelle hvor du står idag og hvordan du ønsker at det skulle vært. Dere kan jo også si at selvom dere ikke blir det kjærester så vil dere beholde vennskapet, hvis det føles riktig for dere. Når dere har hatt denne samtalen så kan dere også snakke om hvor du vil at grenser går, siden den ikke er klar idag. Hvordan høres dette ut for deg? Det virker som at du har tenkt igjenom det før, så nå handler det nok mer om kartlegging fra din (og hans side) om hvordan dere er mot hverandre og hvordan dere vil ha det. Legger ved artikkel under, og ønsker dere lykke til i vennskapet.

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap