Hopp til hovedinnholdet

Gutt 15 som ønsker å flytte på hybel, men mamma samtykker ikke til dette

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skal begynne på videregående neste år, men linjen jeg ønsker å søke på er 3 timer vekk fra der jeg bor. Pendling er ikke et alternativ så jeg ønsker å flytte på hybel. Men moren min vil ikke at jeg skal flytte. Jeg klarer å skaffe penger til hybel selv, og kan bo med en annen, men hun vil ikke høre på det jeg har å si. Selv om jeg har prøvd å forklare henne saklig hvor viktig denne linjen er for meg, og for fremtiden min. Hva skal jeg gjøre? Det er moren min som har ansvaret for meg, så hun må gi meg lov. Jeg trenger råd!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver til oss, fordi du ønsker å begynne på en videregående skole som ligger 3 timer unna der du bor. Dette betyr at du er nødt til å flytte på hybel, noe mamma ikke samtykker til. Det er viktig for deg å begynne på denne linjen de har på denne skolen, og du skulle ønske mamma forsto hvor viktig dette var for deg.

Du er fult klar over at mamma må samtykke til dette med flytting. Mamma må samtykke til dette for at det lar seg gjennomføre i praksis. Har dere hatt en god og lang prat om hvorfor dere mener det dere gjør? Kan det hende mamma vil endre mening, hvis du får tid til å formulere deg bedre og formidle hovedintensjonen med å flytte? Eller er det viktige argumenter mamma har, som du kanskje ikke tar innover deg? Finnes det et lignende studiealternativ mer i nærheten av deg? Jeg tror det som er avgjørende her er at dere får til å snakke sammen om tema på en god måte. Det er ikke sikkert dere blir enige, men det er viktig at begge får formidlet seg på en god måte. Og at dere finnner et godt studiealternativ til deg, som er veldig viktig.

Er det vanskelig å snakke sammen alene, kan dere jo ta med en dere begge stoler på med i samtalen. Feks en besteforelder, venn etc.

Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper du får til å begynne på en vidergående linje du blir godt fornøyd med.

 
Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie