Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få bedre selvtillit?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som har litt dårlig selvtillit. Jeg har blit mobbet siden 3 klasse. Jeg har fått drapstrysler og blit utestengt fra jentene i klassen, blitt kalt styge ting og blitt baksnakket. Jeg flyttet til en annen skole når jeg begynnte i 3 klasse. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg gjennom skoledagene. Hvordan skal jeg få bedre selvtillit? Det har ingenting med kroppen gjøre, jeg er 1.65 og veier 39 kilo. Så hvordan kan jeg overleve dette. Jeg har skillte foreldre. Jeg for nesten ikke se en av forelderen min. Jeg har hatt spiseforstyrelser, det har jeg ennå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har av og til kuttet meg litt, men ikke fått arr er for redd for å få arr så jeg har ikke gjort det hardt. Jeg sover ikke om natta, Jeg gråter meg som oftes i søvn hver natt. Jeg klarer ikke mer av dette... Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har blitt mobbet siden 3 klasse da du startet på ny skole. Det er ikke greit det du forteller i forhold til mobbing. Det er alvorlig! Du skriver at du ikke vet hvordan du skal komme deg igjennom skoledagen. Jeg forstår det slik at du fortsatt blir mobbet. Er det riktig? I tilfelle du fortsatt blir mobbet på skolen er det viktig at det blir tatt tak i. Skolen har et ansvar for at elever ikke skal bli mobbet på skolen. Jeg vil anbefale deg å snakke med en voksen om hva du har vært utsatt for. Snakk med en lærer du stoler på eller avtal et møte med sosiallæreren din. Det er også viktig at du forteller det til foreldrene dine. De har også et ansvar for at du ikke skal blir mobbet.

Du forteller at du har en spiseforstyrrelse, du kutter deg, sover dårlig om natten og gråter deg i søvn. Du ønsker også å få hjelp til bedre selvtillit. Jeg legger ved noen artikler under svaret som du kan lese. Det er i forhold til selvtillit og selvfølelse. For å få bedre selvtillit så kan du trene på ting du ikke ønsker å mestre. Når du får opplevelser av å mestre noe nytt vil det påvirke at du får bedre selvtillit.  

Du forteller også at du har skilte foreldre og at du nesten ikke ser en av foreldrene dine. Ønsker du mere tid sammen med den av foreldrene dine som du ikke ser så ofte så er det lurt å snakke med den du bor mest sammen med. Helt til du er 18 år er det foreldrene dine som bestemmer hvem du skal bo hos, og hvor mye de skal bo hos hver, men når du er over 12 år, skal det legges stor vekt på hva du mener.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din slik at du kan få snakke med noen om hvordan du har det nå. Du kan også snakke med sosiallærer på skolen om hvordan du har det. Slik du har det nå er det ikke greit å ha det. Håper du tar tak i det så snart som mulig. Jeg ønsker deg lykke til! Legger ved flere artikler som du kan lese under svaret.

 

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Selvskading

Nærbilde av jente (colourbox.com)

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen