Hopp til hovedinnholdet

Har jeg selv rett til å anmelde min far til politiet når barnevernet ikke tror på meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Hva kan man gjøre hvis barnevernet ikke hører på deg, men de hører bare på foreldrene mine? Jeg har blitt mishandlet av faren min, men pappa nekta for at han hadde gjort det og da trudde ikke barnevernet på meg men han.. Har jeg rett til å anmelde det?? Hilsen en ulykkelig dritt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for at du tar kontakt med ung.no
 
Du lurer på om du selv kan anmelde faren din til politiet for mishandling. Du sier at barnevernet ikke tror på deg, men at de tror på dine foreldre.
 
Alle kan anmelde til politiet, både fornærmede, foreldre, verge, barnevern, helsepersonell og skole. Da du er mindreårig vil politiet ta kontakt med dine foreldre og barnevernet. Det er også greit å være klar over at barnevernet har  en plikt til å avverge straffbare handlinger jf. strafffelovens § 139 og således en plikt til å anmelde dersom det er risiko for gjentagelse. Dersom politiet da tar kontakt med barnevernet kan det tenkes at de ser på saken med nye øyne.
 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen og be henne om å hjelpe deg videre. Kanskje hun også kan ta kontakt med barnevernet på nytt.
 
I slike saker vil det bli oppnevnt en verge for deg da du er mindreårig og begge foredlrene dine nekter for at det har skjedd en straffbar handling. Din eventuelle verge vil kunne bistå ved en anmeldelse og hjelpe deg med å få oppnevnt en bistandsadvokat.    

Lykke til

Hilsen juristen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern