Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips for å lære norsk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hej Jeg hedder Anders og kommer fra Danmark, men jeg kunne godt tænke mig, at rejse til Norge for, at arbejde men ville gerne lære at snakke norsk har i nogle gode tips Mvh. Anders :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!

Det kan være vanskelig å lære nye språk. Den beste måten er å praktisere dem mest mulig - altså snakke med andre som kan språket godt. Hvor lett man har for å lære et språk, vil variere fra person til person. Det danske og norske skriftspråket har store likhetstrekk, så for deg vil det å lære seg uttalelsen være hovedutfordringen. Det finnes ulike tilbud om norskkurs som du kan titte nærmere på, dersom det skulle være aktuelt for deg. 

www.eldrid.ch/norsk/linker.htm

www.alfaskolen.no/no/courses/standard-courses?utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_campaign=NorskKurs

Nedenfor har du også noen tips som du på egenhånd kan prøve ut for å lære å snakke norsk

1. Se norske filmer, uten teksting

Øv deg gjerne på å skrive ned ord eller setninger fra handlingen mens du ser filmen. Slå opp ord du hører og som du ikke vet hva betyr. Velg filmer du synes virker spennende eller morsomme, så blir det lettere å følge med.

2. Les høyt

Øv på å lese og snakke høyt for deg selv, gjerne foran speilet. Prøv deg fram med uttalen og ikke vær redd for å gjøre feil. I språk er det gjerne slik at man må "plumpe skikkelig" noen ganger før man blir bedre. Det er feilene du lærer av. Øv på setninger, og repeter vanskelige ord flere ganger etter hverandre, høyt og tydelig. Bli vant med å høre din egen stemme som prater norsk. Du kan også lese høyt for noen i familien, venner eller andre du kjenner. 

3. Snakk norsk

Vær bevisst og snakk med alle du møter! Tving deg til å snakke norsk, selv om det er vanskelig og du leter etter ordene. 

4. Lær deg nye ord

Vanskelig å pugge gloser? Heng opp ark med ordene du øver på over sengen, på kjøleskapet, på badet og andre steder der de er synlig. Ser du dem hele tiden, er det lettere å øve jevnlig hver gang du går forbi.

Håper dette var til hjelp. Lykke til :-)

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise