Hopp til hovedinnholdet

moren min er så aggresiv og truer meg og lillebroren min hele tiden.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hater moren min mer enn noen i hele verdenen. Hun er så aggresiv og truer meg og lillebroren min hele tiden. Hun blir så lett sur og hun truet meg med å kaste meg ut av huset hvis jeg gjorde noe galt. Lillebroren min er bare syv år og han skjønner ikke alltid hva som er rett og galt. Han mistet matpakken sin på skolen og når moren min fikk vite det slo hun ham og kalte ham de styggeste navnene. Jeg kunne ikke si noe i mot det fordi jeg var redd selv. Alt jeg kunne gjøre var å trøste ham mens han drev å gråte til meg etter at hun var ferdig med kjeftingen sin etter en halv time. Jeg gråter alltid i dusjen over dette. Jeg ville redde ham fra mamma, men jeg vet ikke hvorfor. Hun slår lillebroren min hele tiden, men det har vært en stund siden hun slo meg. Hun pleide å slå meg nesten hver dag før, men nå sier hun mye sårende som satans datter og sånt. Jeg aner ikke hva jeg gjør galt. Jeg er redd for at jeg skal bli til en slik mor selv når jeg blir en eldre. Jeg vil ikke bli påvirket.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt.

Du er god til å beskrive hvordan du har det og det er lett å forstå hvor redd og utrygge du og din bror er hjemme hos mamma.

Det høres ut som at du tar mye ansvar for deg selv og lillebroren din. Sånn som dette fortjener du ikke å ha det. Det er ikke lov for foreldre å slå sine barn eller å snakke stygt til dem. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Da kan dere få hjelp alle tre. Det kan være at din mor også har det veldig vondt og at hun trenger hjelp.

Hvis du  syns det er vanskelig å ta kontakt med barneverntjenesten kan du be om hjelp fra helsesøster eller rådgiver på skolen din. Eller du kan kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111 så kan vi hjelpe deg. Husk at det ikke er du som gjør noe galt. Det er de voksnes ansvar at barn skal ha det godt hjemme.

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

- Når mamma blir sint, så skriker hun og kaller meg slemme ting

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Hun kan dra meg i håret, dytte meg, klype og slå. Jeg tør ikke å si henne imot, så det har skjedd en del.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme