Hopp til hovedinnholdet

Jente på 18 år som bor med sin mor og ikke har det noe godt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Dette er en veldig vanskelig situasjon. Og jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre og hvordan jeg egentlig skal takle dette. Jeg trenger råd fra dere! Nå har det seg sånn at jeg er en veldig usikker jente fra før av, med dårlig selvbilde. Og det gjør det ikke bedre med å få motta ditten og datten som min mor slenger til meg. God nok er jeg når jeg kjøper ting til henne, hjelper henne med husarbeid osv. Og det sårer meg veldig at jeg skal bli kalt både dum, løgner, fitteunge og det ene og det andre. Det er ord som sårer, og som en mor ikke skal ha samvittighet til å si til sitt eget barn. Hun mistet nettopp typen sin for noen mnd siden. Om det er sorgen som tar overhånd, vet jeg ikke. Men hva kan jeg gjøre? Dette har gått sånn innpå meg at jeg tenker på om jeg virkelig er det hun kaller meg. . . Det er akkurat som hun ikke vil jeg skal oppnå noe, med engang jeg snakker om bil-lappen og bilen min, så ber hun meg bytte om tema eller så himler hun med øynene og begynner å bli frekk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tok kontakt med ung.no.
Du forteller om at mor sier mange stygge ting til deg og ikke oppmuntrer deg til å bli sterk, men istenden sier å gjør ting som gjør at du får dårlig selvtillitt og føler deg dårlig. Dette høres ikke noe greit ut slik du har det hjemme. Du er nå 18 år og kan velge å flytte ut hvis det er noen løsning for deg.

Jeg tenker uansett at du bør ta kontakt med nærmeste familievernkontor og snakke med dem. Du bør uansett ha noen å snakke med og få støtte. Familievernkontoret har taushetsplikt så du velger selv og du vil at din mor skal være med etterhvert. De er trenet på å snakke om de vanskene som er hjemme hos deg.

Lykke til!

 

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie