Hopp til hovedinnholdet

Pappa tar ikke kontakt med meg lenger.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skriver hit fordi jeg ønsker å få svar og råd. Jeg har ikke møtt faren min på over et halvt år. Han bor i Oslo og jeg bor en time unna. Sist gang jeg snakket med han var i desember og det var over Facebook. Kontakten vår har vært av og på i flere år nå, men aldri så ille som den er nå. Jeg tror grunnen er fordi mamma fikk pappa til å betale barnebidrag, noe han ikke var veldig fornøyd med. Når jeg sa at jeg følte det gikk utover meg, så ville han ikke prate om det lenger og byttet tema. Jeg kunne godt sendt han en melding selv, slik at vi kunne begynt å prate sammen. Men spørsmålet er, hvorfor har ikke han sendt meg melding eller noen form for kommunikasjon? Er det slik at han bare ikke bryr seg lenger eller at han har glemt meg? Ble de meldingen vi sendte for nesten fire måneder siden, den siste vi sier til hverandre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei !

 

Jeg kan dessverre ikke svare på hvorfor din far ikke tar initiativ til kontakt med deg.  Du er en ungdom på 16 år og din far er voksen. Han burde helt klart ta et ansvar for at dere fikk det forholdet og kontakten som du ønsker deg.  Av og til er det sånn at det er de voksnes konflikter som blir avgjørende for kontakten barna får med den ene eller begge foreldrene. Sånn burde det helt klart ikke være.

 

Jeg skulle ønske at du kunne være så ærlig mot din far som du er i det du skriver her.  Du stille gode spørsmål, som du godt kan stille direkte til han.  Det du skriver forteller at du ønsker kontakt og at du er veldig usikker på hva som er grunnen til at han ikke tar initiativ.  Hadde han lest det du skriver håper og tror jeg at det kunne bli lettere for han å sette seg inn i hvordan du har det. Og, at han forhåpentligvis framover kan ta et ansvar for at dere får kontakt, eller i det minste at du får en forklaring som gir mening for deg. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie