Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det å være overlegen?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Dette er nok et ganske teit spørsmål, men hva betyr det å være overlegen? Jeg har gått i et halvt år å tenke på det, men får det ikke ut av hodet, så jeg spørrer bare dere.. Folk prøver å forklare, de synes det er vanskelig å forklare det, men jeg skjønner ingenting. Folk sier det betyr å være bedre, men har for eksempel sett noen bli kalt overlegen, men jeg synes ikke det ser ut som at de prøver å være bedre liksom. Betyr det flere ting også? Kunne vært fint om du kunne forklart så godt du kan slik at jeg får dette ordet ut av hodet. Hilsen gutt 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette er absolutt ikke et teit spørsmål. Overlegen vil si at man prøver å virke bedre enn andre. Man ønsker å vise at man er et nivå over alle andre, selv om man ikke nødvendigvis er det. Overlegne mennesker er som oftest ikke de som snakker og er blide mot alle. Man forskjellsbehandler mennesker, fordi man mener at ikke alle er like bra som demselv. Det er ihvertfall èn definisjon når det kommer til å være overlegen. 

Om det f.eks står "overlegen seier" betyr bare det at man vant med stor margin. Det var altså ingen i nærheten som kunne måle seg. Da er ikke ordet negativt ladet. Så i den sammehengen kan man si at overlegen betyr ekstrem eller stor. 

Håper disse forklaringene hjalp deg litt. Hvis ikke kan du jo alltids spørre noen om de har lyst til å si ifra om de merker at noen er overlegne. Det er ofte lettere å skjønne definisjonen av noe når man kan knytte det til et eksempel:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap