Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan jeg kan få komme på audition til en film eller serie?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en jente fra OSLO på 15år. Jeg har alltid og da mener jeg ALLTID lyst til å bli artist eller skuespiller. Jeg følger at det haster, siden jeg vil få en role i en film før sommerferien. JEG tenker på dette hverdag. Det betyr så mye for meg! Jeg har så lyst til å oppfylle drømmen min. Men jeg følger jeg ikke finner en role/film som passer for meg. Jeg vil spille i en ungdomsfilm akkurat som natt tiil 17. Jeg vil ikke være med i en NRK serie for 6åringer. Jeg føler det ikke er meg, det hadde ikke vært gøy, FOR DET ER IKKE DET JEG VIL. jeg blir lei meg ofte og får deperesjoner fordi jeg tenker "hva om jeg ikke er flink nok" "hva om det ikke er meant to be". jeg vil virkelig dette og jeg kommer virkelig til å sattse mye på rolen. Kunne dere gitt meg noen tips eller sendt en link til auditson for en ungdomsfilm? Jeg vil spille i en norsk ungdomsfilm som "natt til 17" og serien "AF1". For dette er ungdomsfilmer/serier med mange andre ungdommer. Vil ha rolen som den tøffe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Her er noen nettsider som videreformidler annonser om skuespillere og statister, eller hvor du kan registrere deg som statist: 


utdanning.no kan du lese mer om det å bli skuespiller.

Det kan også være lurt å kontakte produksjonsselskaper slik som NRK for å høre hvordan prosedyrene er, og hvordan du kan gå fram om du ønsker å være skuespiller eller på andre måter medvirke i filmer og TV-serier. Ofte har de åpne auditions for å være med på slike ting, andre ganger er det lukkede auditions hvor de bare tilkaller personer de allerede har kjennskap til og som har utmerket seg.

Om du ønsker å øke sjansene for å bli lagt merke til kan du bli med i en teater-/dramagruppe (enten på skolen, hvis det finnes, eller andre steder), bli med på revy, gå på dramakurs, velge dramalinjen på Videregående. Finn ut hva slags tilbud som finnes i nærområdet ditt!

Husk også at det kan ta tid å få vært med på noe så stort, og at det kan være vanskelig å slå gjennom i denne bransjen. Det er uansett positivt at du er så engasjert og motivert!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Film og TV
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om film og tv