Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å dra på konsert.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Idag ringte en jente å sa at jeg hadde vunnet one direction billetter! Jeg er utrolig glad og hun sa at jeg skulle hente dem om 3 dager! Ingen kan beskrive hvor glad jeg er! Men når jeg sa dette til foreldrene mine nektet de meg å dra. Dette er noe jeg har ønsket meg helt til jeg fikk vite at de skulle komme til Norge. En billett koster fra ca 600 kr, og nå har jeg muligheten helt gratis. I tillegg er det i sommerferien. Men fordeom får jeg ikke lov. Hva kan jeg gjøre får å få lov til å dra??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det du forteller om her. Veldig mange foreldre vil nok si nei til at ungdom får dra alene på konsert.

Da vil ungdom, som oftest, tenke at det er urettferdig, alt for strengt og dumt at man ikke får dra på en konsert, men ungdom må forholde seg til det foreldrene bestemmer.

Foreldre sier, som oftest, ikke nei for å være slemme. Ofte tenker foreldre på hva som kan skje på en konsert. Kanskje du må dra langt for å komme på konserten, og de er rett og slett bekymret.

Hvis du mener at det er helt urimelig at du ikke får dra på denne konserten må du snakke med foreldrene dine igjen. Du hadde kanskje fått gå på en slik konsert hvis en voksen hadde vært med, eller noen som var eldre enn deg?

Uansett må man snakke sammen når uenighet oppstår i en sak. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie