Hopp til hovedinnholdet

Si noe til barnevernet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Om jeg har det trist hjemme noen ganger og velger å si dette til en voksen som sier han/hun har tausehetsplikt. Men personen bryter dette løftet og det blir tilkalt barnevern. Er dette min feil? Burde jeg sagt det fra starten av? Jeg hadde det ekkelt siden foreldrene mine ikke var glade.... Hva bør jeg isåfall gjøre nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg eller de du ser trenger hjelp. Ring og fortell om problemet/bekymringen din. Fagpersonene fra barnevernet kan gi deg mange gode råd og tips om hva du kan gjøre videre.

Hvis du har blitt utsatt for en skremmende eller ubehagelig hendelse, eller du eller noen andre du kjenner opplever noe vanskelig hjemme – ta kontakt med barnevernvakta eller alarmtelefonen, tel: 116111.

Den du tar kontakt med i barnevernet har taushetsplikt, og skal ikke si videre det du sier. I enkelte tilfeller kan de bryte taushetsplikten, men da skal det være mistanke om alvorlig fare for liv og helse.

Barnevernet har en streng taushetsplikt, men om et barn tar kontakt og forteller om omsorgssvikt vil dette igjen kunne medføre at foreldrene involveres i saken for at barnet/ungdommen skal få det bedre. Men det er viktig at du snakker med noen om det om du sliter hjemme, og Alarmtelefonen (tel: 116111) være en start. De gir gode råd om hva du kan gjøre videre.

 Du kan lese mer i artiklene jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern