Hopp til hovedinnholdet

I de siste årene har jeg både opplevd å bli forlatt av min egen mor

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! I de siste årene har jeg både opplevd å bli forlatt av min egen mor, livet uten far og følelsen av å ikke være bra nok. Moren min har vært mye fram og tilbake med alkohol og satt andre ting i prioritering ovenfor meg.Faren min døde da jeg var liten og jeg savner han veldig!etter at jeg flyttet inn hos besteforeldrene mine har jeg forandret meg litt. Jeg merker jeg ofte er sliten selv om jeg har fått nok søvn. Jeg gråter hver dag av alltid forskjellige grunner.Jeg er så utrolig lei, jeg orker rett og slett ikke dette. på skolen har jeg vansker med å lære. det har ikke alltid vært slik men i løpet av dette året har jeg nesten gitt opp. jeg føler at ingen forstår meg. ingen på skolen vet hva jeg har gått gjennom. hvor vanskelig det er å ikke ha noen foreldre å gå til for å få råd eller trøst. barnevernet er innblandet men hva er galt med meg? jeg har også gått ned i vekt og føler fysiske forandringer. jeg har mye vondt i magen uten å ha noe form for tarmproblemer.hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du bor hos besteforeldrene dine fordi din far er død og din mor har forlatt deg, og at  din mor sliter med alkoholproblemer.

Du sier at du er sliten og ikke synes du fungerer godt for tiden, det er forståelig utfra den vanskelige historien du har.

Det høres ut som om det er hjelpere rundt deg, både dine besteforeldre og barnevernet, men det kan høres ut som om du ikke har noen å snakke med om den vanskelige historien din.

Det er viktig at du får snakke med noen  om hvordan du har det. Du kan enten snakke med barnevernet og si at du trenger hjelp, eller du kan ta kontakt med helsesøster/sosiallærer eller kontaktlærer på skolen.

Det er viktig at noen av de voksne på skolen vet hva du sliter med, slik at de kan forstå hvorfor du har vansker med å lære.

Det finnes også hjelp å få gjennom for eksempel Alarmtelefonen for barn og unge, enten på telefon 116111 (gratistelefon), eller på mail alarm@116111. Du kan også ringe Al-Anon (Telefon for deg som lider fordi en annen misbruker alkohol) - 51660000

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern