Hopp til hovedinnholdet

vi har problemer med barnevernet og ingen vet om det utenom familien og lærere.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei!jeg lurer på om jeg lider av depresjon. jeg gråter ofte, men om kvelden er jeg alltid trist men ingen tårer kommer ut.det er verre enn å gråte syns jeg fordi tomheten er det eneste som er der. jeg får ofte hjertebank og stikking i ryggen, vondt i magen og jeg føler jeg aldri er bra nok. matlysten min varierer veldig. noen ganger spiser jeg ikke på et døgn, men så spiser jeg alt for mye etterpå. på skolen føler jeg meg så dum og ingen forstår. alle tror jeg er så glad og tullete men jeg er ikke det. jeg har INGEN. ingen liker meg og jeg trenger NOEN. jeg vil være glad på ekte. jeg vil være med familien min. men jeg kan ikke fordi alt er bare helt dritt. vi har problemer med barnevernet og ingen vet om det utenom familien og lærere. jeg tør ikke snakke med psykolog siden jeg er redd for å gråte foran andre. men burde jeg prøve? jeg er så lei av alt. jeg har så dårlig selvtillit og vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg ligger i senga nå og skjelver. hva skal jeg gjøre? hjelp meg plis

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er veldig bra du tar kontakt med Ung.no når du har det så vondt inni deg som du beskriver. Du beskriver mange ting i kroppen din som sier meg at du ikke har det bra. Du er mye lei deg og trist. Jeg vet ikke om du har en depresjon, men jeg tenker du skal oppsøke hjelp. Det å snakke med en psykolog kan være utrolig godt. Det å få dele det vonde en har inni seg gjør at det kan være lettere å bære.  Dersom du skal få hjelp av psykolog må du henvises til en BUP der du bor. Du kan snakke med kontaktpersonen din i barnevernet så kan hun hjelpe deg å få en psykolog eller du kan fortelle helsesøster på skolen hvordan du har det så kan hun hjelpe deg til å få en psykolog. Du kan ha med deg en du stoler på første gangen dersom du er redd for å gå til psykologen.

 

Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 vil gjerne snakke med deg dersom du har lyst til det. Du kan være anonym og det er gratis å ringe!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern