Hopp til hovedinnholdet

Kan vi anmelde utleier for trakassering?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Har bodd i en fireroms-leilighet nå i 1 1/2 år. Sa opp leiligheten tidligere i vinter. Og nå etter utflytning har utleieren vært helt forferdelig. Sender oss mail og meldinger midt på natta om klager på skader som hun mener vi har påført leiligheten, sier vi må dekke for flere 10-tusenvis av kroner. Hun sender mail om hvor fæle, uoppdragelige vi er, og at vi er noen løgnere og at vi bør grue oss til forliksrådet, og at vi kommer til å tape. Vi finner oss ikke medskyldig i alle skadene, for vi mener de ikke er vår feil og er ellers vanlig slitsasje på leiligheten. Vi har kun sagt oss enige i noen av skadene. Etter alle disse meldingene og mailene er vi utslitte. Vi holder også på med eksamensperioden nå, og dette drar energien ut av oss. Hva skal vi gjøre? Har vi noen sjanse i forliksrådet? Kan vi anmelde henne for trakassering?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er umulig for utenforstående å si hva som har skjedd i leiligheten og eventuelt hvilke skader som er påført osv. ? men at huseier skal sende klager på den måten du beskriver er ikke akseptabelt. Det er ingen grunn til å svare eller ta imot mailer og sms`er på denne måten. Gi huseier klar beskjed om at det vil tolereres og at hun eventuelt må sende dette skriftlig.  Dersom hun kontakter Forliksrådet vil dere få brev derfra. Da vil dere bli bedt om å komme med egne synspunkter i saken ? og så vil tiden vise hva resultatet blir her. Konfliktrådet er også en mulighet hvis dere skal møtes. Det er en gratis ordning hvor det er meklere fra oss som styrer møtet og der alle parter kommer fram med sine synspunkter ? og så ser om det er mulig å komme fram til en løsning alle kan godta. Ta gjerne kontakt med konfliktrådet i fylket ditt og forhør dere der. (info finnes på konfliktraadet.no)  Det er litt andre regler for Forliksrådet, men det kan du lese om på nettet.  Det kan også være lurt å undersøke med Forbrukerkontoret vedrørende regler for utleie og evn. skader som skjedde i utleieperioden. Kanskje skrev dere også under en kontrakt ved innflytting? Og gikk dere sammen gjennom leiligheten før dere flyttet ut? 

 

Hilsen Konfliktrådet og Leieboerforeningen i samarbeid med Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Gutt skal til å håndhilse (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon. Det er gratis og de hjelper til med å finne en løsning uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra