Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har et problem angående mamma. Jeg forstår ikke hvorfor hun er blitt så sur.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et problem angående mamma. Det startet for 2 år siden tror jeg, hun begynte og bli så negativ og sur! Jeg vet ikke hva som skjedde.. Hun er snill mot meg ogsånt f.eks jeg får alt jeg vil ha, hun gir meg penger når jeg spør om det osv, men hun er så sur hele tiden.ikke direkte sur, men mer negativ:( hun er alltid på mobil (hun leste bøker osv før) hun vil aldri være med på ting.. F.eks hvis hele familien er på hytten og vi skal spille fotball så gidder ikke hun og være med og kan liksom si "orker ikke" og vifter på en måte med håned om at jeg skal gå, mens tantene mine blir med ogsånt. Hun er bare glad når hun er med vennen sine merker jeg.. Og hun er litt usosial, idag så var vi hos tanten min og hun var ofte på mobilen.. Hun er ikke slem eller noe sånt mot meg, heldigvis. Vi hadde jo et ganske bra forhold før ogsånt, men jeg aner ikke hva som skjedde liksom.hva skal jeg gjøre?! Jeg savner mammaen min!jeg for lyst til og kutte meg pga jeg er så lei meg for at hun er sånn!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er ett å forstå at dette plager og bekymrer deg. Hvordan de vi er glad i har det påvirker oss veldig. Det er viktig at du tenker over at det å kutte deg ikke løser noen ting, men kan snarere gjøre det vondere og verre for deg.

Det er vanskelig å kunne si deg hvorfor moren din har blitt slik. Det kan ha mange årsaker. Har du noen gang spurt moren din om det er noe som plager henne? Det er kanskje ikke lurt å si til henne at hun er blitt sur, men heller si noe om at du savner den hun var. Spør henne om alt er i orden. Si noe om at du opplever at hun har forandret seg mye og at det bekymrer deg. Si også til henne at du vil finne på ting med henne.

Synes du det er vanskelig å si det til henne direkte kan det være en ide å få hjelp til å snakke med henne om dette. kan du snakke med tanten din om dette?

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie