Hopp til hovedinnholdet

Ønsker meg en ny hund, men mamma vil ikke

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I flere år nå har jeg hatt ekstremt mye lyst på hund! Vi hadde en hund som vi måtte avlive for litt over 2 måneder siden. Selv når vi hadde henne ville jeg fortsatt ha en til, mamma sa alltid nei, mens jeg ikke klarer å forestille meg et liv uten. Jeg har så lyst på en at jeg bare føler for å gråte. Jeg sliter veldig psykisk og går til psykolog, og jeg tror virkelig at å ha selskap i en hund kunne hjulpet MASSE. Det mamma stresser mest over er at hun ikke vil være avhengig av å ta vare på hunden hvis, og å måtte sette av masse tid til å trene den. Men jeg sier at jeg kan gjøre det. Det er noe av det jeg har mest lyst til ved det å ha hund. Jeg har ikke noe annet å gjøre heller.Jeg gjør ingenting når jeg ikke er på dansetrening, og en hund hadde virkelig hjulpet meg til å komme meg ut litt. Jeg skjønner godt at hun er skeptisk til det etter den forrige, men når vi fikk henne var jeg veldig liten og klarte ikke hjelpe til. Hvordan kan jeg få mamma til å forstå, og kanskje overtales?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter å ha lest mailen din forstår jeg at du virkelig har lyst på hund. Så trist at dere måtte avlive den forrige hunden deres.

Du har jo blitt eldre siden du fikk den første hunden og mener at du kan ta mer ansvar for hunden nå enn da du var yngre. Det syns jeg er bra. Det kan jo også være hyggelig og gå tur med en hund, ut og få frisk luft er jo bare fint, og det er jo viktig og trene hunden og gå turer med den.

Det er vel gjerne slik at foreldre tenker ekstra mye over hvilket ansvar det er å ha dyr, da det koster mye penger å kjøpe dyr, men også kjøpe inn mat senere, og dekke kostnader til veterinær. Kanskje mammaen din er litt bekymret for at det er hun som må gjøre mest for å passe på hunden?

Det rådet jeg kan gi er og prøve å snakke rolig igjen med din mor, og forklare at du kunne tenke deg å ta mer ansvar for hunden. Om du synes det er vanskelig så kan du jo skrive ned alt du vil si først. Det er viktig å være rolig og ikke hisse seg opp selv om det er frustrerende når du har så veldig lyst på en hund. Kanskje du kan sette opp en plan over dagene dine som viser når du har tenkt og gå tur med hunden, så moren din ser at du har tenkt gjennom dette?

Ellers kan du kanskje tenke litt over at det bare er 2 måneder siden dere måtte avlive hunden deres. Kanskje er det slik at du føler ekstra sterkt på å få ny hund hvis du savner den gamle veldig? Kanskje er det fortsatt for tidlig for moren din å få ny hund akkurat nå, hvis det er slik at hun savner den dere hadde før. Kanskje endrer hun mening om hund hvis det går litt mer tid?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie