Hopp til hovedinnholdet

Bor i fosterhjem - hvordan kan jeg lage en sak der jeg kan flytte til faren min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år. Det er slik at jeg har lyst til å flytte fra fosterhjemmet mitt til faren min. moren min og faren min er skilt og moren min har ikke rett til å ha meg. Hvordan kan jeg lage en sak der jeg kan flytte til faren min? Hvem skal jeg kontakte da? Hvis saksbehandleren min sier at det ikke går? Det er ingen som hører. Faren min har ikke gjort noe galt, det er mamma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du bor i fosterhjem og ønsker å flytte til faren din. Du lurer på hvordan det kan skje. Du skriver også at ingen hører på deg. Jeg vet ikke hvem du har tatt opp ønske ditt opp med og hvem som ikke hører på deg, men det er flere du kan ta opp dette med. Men tilslutt er det barneverntjensten som bestemmer om de mener det vil være bra for deg å bo hos faren din. De må da etablere en sak om tilbakeføring.

Siden det er barnevernet som bestemmer, kan du selvfølgelig fortelle saksbehandleren din om at du ønsker å flytte til faren din. Videre bør du jo snakke med faren din. Til slutt kan du også ta det opp med tilsynsføreren din. Dersom du ønsker hjelp til å snakke med barnevernet kan du f eks ta med deg en voksen du har tillit til.

Lykke til.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er et fosterhjem?

Jente med bamse (colourbox.com)

Fosterforeldre er voksne som tar vare på barn som ikke kan bo med foreldrene sine i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie